Ceai negru: beneficii, proprietăți terapeutice și contraindicații

ceai negru

Ceai negru: beneficii, proprietăți terapeutice și contraindicații

Ceai negru: băut zilnic, ceaiul negru îți vei păstra o siluetă de invidiat, deoarece ajută la stimularea digestiei și intensificarea arderilor corporale. O ceașcă din acest tip de ceai poate înlocui cu brio ceașca de cafea dimineața.

Ceai negru: beneficii, proprietăți terapeutice și contraindicații:

  • Ceai negru: are efect diuretic

Motivul pentru care este așa bun prieten cu silueta este acela că ajută la eliminarea toxinelor, prin efectul său diuretic. În plus polifenolul și catechinele ajută la prevenirea apariției diferitelor forme de cancer, în special pe cel ovarian în cazul femeilor. Bineînțeles că nu este suficient doar să bei ceai negru, trebuie să ai parte de un stil de viață cât mai echilibrat. Este de asemenea un excelent stimulent al activității cerebrale, și asta datorită cantității de cafeină ce se regăsește în cantități reduse în ceaiul negru, fiind un stimulent minunat ce contribuie la reglarea circulației sângelui către creier.

  • Ceai negru: previne afecțiunile cardiace

Doar două căni de ceai negru pe zi, și inima ta va fi ferită de eventualele accidente cardiovasculare cu până la 21%. Și asta datorită polifenolilor ce îi conține. În plus, acești antioxidanți ajută la repararea structurii de ADN mai ales din cauza viciilor precum tutnul sau ate substanțe chimice. Față de tipul de antioxidanți ce îi poți lua din fructe și legume, cei din ceaiul negru sunt mult mai benefici. Flavonoidele regăsite în frunzele de ceai negru ajută la menținerea sănătății arterelor, la relaxarea vaselor de sânge, oferind totodată și protecție împotriva maladiei Parkinson.

  • Ceai negru: menține sănătatea osoasă

Datorită produselor fitochimice ce se regăsesc în ceaiul negru, consumul constant ajută la menținerea osoasă și la scăderea șanselor de a dezvolta artrită. Studiile făcute pe seama compoziției sale, au scos la iveală și faptul că acest tip de ceai oferă o numită protecție inclusiv împotriva apariției diabetului de tip 2. Doar o singură cană de ceai este mai mult decât suficient pentru a te ajuta să te simți mai bine și să uiți de griji.

  • Ceai negru: contraindicații pentru ceaiul negru

În cazul în care ai probleme cu absorbția fierului în organism atunci este contraindicat să consumi ceai negru, decât cu o oră înainte de masă, însă nu pe termen lung. Deoarece are totuși un conținut de cofeină, poate favoriza creșterea tensiunii arteriale, poate predispune la insomnie mai ales dacă îl bei seara. În cantități foarte mari consumat, ceaiul negru favorizează pierderea mineralelor mai ales a potasiului, calciului și sodiului din organism prin intermediul urinei.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Beneficii ale ceaiului verde

Ceai imunitate: 5 cele mai bune ceaiuri pentru imunitate

Beneficii şi contraindicaţii ale ceaiului