Ceai de pătrunjel: proprietăți și beneficii terapeutice

Ceai de pătrunjel doftoria

Ceai de pătrunjel

Ceaiul de pătrunjel are efecte diuretice, bogat în antioxidanți și bogat în flavonoide. Pătrunjelul este una dintre plantele miraculoase care vă protejează de aproape orice. Această plantă este un puternic antioxidant care curăță și funcționează eficient în detoxifierea rinichilor si a ficatului. Pătrunjelul este una dintre cele mai importante plante medicinale în furnizarea de vitamine organismului. Este bogat în vitaminele A, B, C. Planta este bogată în enzime care stimulează sistemul digestiv, prin urmare, pielea devine mai clară și mai strălucitoare. Pătrunjelul ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Beneficiile ceaiului de pătrunjel

Este un antioxidant, ceea ce înseamnă că elimină toxinele din organism.
Este bogat în vitamina C, care susține absorbția fierului în organism; astfel, ceaiul de pătrunjel vindecă anemia.
Pătrunjelul poartă nivele ridicate de beta-caroten, folați și vitamina B12. Acest lucru îi permite să intensifice și să stimuleze asimilarea și capacitatea de folosire a nutrienților.
Unul dintre cele mai mari beneficii ale ceaiului de pătrunjel este ajutorul său în tratarea bolilor precum artrita și reumatismul.
Menține elasticitatea vaselor de sânge și ajută la repararea uzurii.
Este bogat în enzime care stimulează sistemul digestiv și sistemul de excreție.
Promovează digestia grăsimilor și a proteinelor, care ajută în continuare la absorbția intestinală.
Ajută la asimilarea și depozitarea hepatică.
Ajută la tratarea problemelor gingiilor.
Eliberează gazele excesive din canalul alimentar.
Acesta conține apiol, constituent al hormonului sexual feminin numit estrogen. Ajută la aducerea regularității în ciclurile menstruale.
Ajută la ameliorarea crampelor menstruale.
Ceaiul de pătrunjel are un conținut ridicat de clorofilă. Prin urmare, asistă organismul în eliminarea microorganismelor dăunătoare, patogene.
El ajută plămânii să elimine reziduurile care se acumulează în el din cauza poluării mediului.
Ceaiul de pătrunjel este de asemenea cunoscut pentru inhibarea creșterii tumorilor canceroase.

Atenție: Ceaiul de pătrunjel nu trebuie administrat femeilor însărcinate deoarece acționează ca un stimulent pentru uter. Ceaiul de pătrunjel este bogat în acidul oxalic. Astfel, nu trebuie administrat pacienților cu inflamație renală, deoarece poate provoca formarea de pietre la rinichi. Ca și în cazul tuturor, consultați întotdeauna medicul dumneavoastră dacă nu sunteți sigur dacă ar trebui să consumați ceai de pătrunjel.

Rețeta de ceai de pătrunjel

Toarnă o cană de apă clocotită peste două lingurițe de frunze sau de rădăcină de pătrunjel pisat, lasă la infuzat 10-15 minute, apoi strecoară. Bea acest ceai de pătrunjel înainte de masă, câte o cana de 3 ori pe zi.