Ceai de mere: preparare, beneficii și contraindicații

Ceai de mere

Ceai de mere

Acest ceai de mere îți oferă o serie de proprietăți nutriționale. Poate fi băut cald sau rece, în funcție de preferințe. Ceaiul de mere nu are numai o aromă deosebită, ci și multiple beneficii pentru organism.

Ceaiul de mere este o variantă unică de ceai care include prepararea merelor proaspete împreună cu ceaiul negru obișnuit, precum și unele mirodenii.

Merele sunt cunoscute pentru substanțele nutritive și antioxidanții pe care îi conțin, făcându-le unul dintre cele mai populare fructe din lume.

Ceai de mere: beneficii

Beneficiile acestui ceai de mere includ capacitatea sa de a stimula imunitatea, de a preveni cancerele, de a reduce inflamația și de a ajuta la scăderea în greutate, printre altele.

  • Ceai de mere: Stimulează sistemul imunitar

Au fost realizate numeroase cercetări privind beneficiile merelor și, în ceea ce privește stimularea sistemului imunitar împotriva bolilor autoimune, acesta este unul dintre cele mai bune alimente.

Boala Parkinson, în special, a fost legată de ingredientele active din mere, care sunt eliberate atunci când acest ceai se prepară.

  • Ceai de mere: Are grijă de sănătatea inimii

Acest ceai are ingrediente active care sunt cunoscute pentru a reduce nivelul de colesterol și reduce tensiunea arterială.

Nu numai că vă ajută să vă relaxați, dar și să vă protejați sănătatea cardiovasculară prin scăderea riscului de ateroscleroză, infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.

  • Ceai de mere: Are rol anti-inflamator

Cu un nivel bun de vitamine și minerale, precum și compuși antiinflamatori, acest ceai poate calma articulațiile dureroase ale unui pacient cu artrită, precum și ameliorarea tensiunii durerilor de cap și a mușchilor inflamatori.

Acest ceai oferă niveluri ridicate de magneziu, sodiu, potasiu, vitamina C și alte ingrediente cheie pentru a construi mușchii și oasele puternice și pentru a scădea riscul de apariție a osteoporozei pe măsură ce îmbătrâniți.

  • Ceai de mere: Bun pentru diabet

Compușii polifenolici au fost mult timp legați de efectele asupra zahărului din sânge din organism.

Deoarece ceaiul de mere are atât de mulți compuși fenolici infuzați cu mere și ceaiul în sine, acest lucru poate ajuta la reglarea în caz de simptome diabet.

  • Ceai de mere: Susține vederea bună

Flavonoidele și alte fitonutrienți prezente în acest ceai pot ajuta la prevenirea degenerării maculare și vă protejează vederea pe măsură ce îmbătrâniți.

  • Ceai de mere: De ajutor în constipație

Mulți oameni își încep ziua cu această băutură, deoarece este cunoscută stimularea sistemului digestiv și menținerea departe de constipație pe tot parcursul zilei.

  • Ceai de mere: Este anticancer

Cu catechine, quercetină și diferiți compuși antioxidanți, ceaiul de mere este o măsură excelentă de prevenire naturală a cancerului.

Antioxidanții ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care provoacă stres oxidativ și cresc riscul bolilor cronice.

Ceai de mere: Preparare

Prepararea ceaiului de mere este foarte ușoară, cu condiția să aveți un pic de timp și un măr bun, fără pesticide, etc.

Pasul 1 – Cojiți și tăiați cubușețe 3-4 mere de orice varietate, scoțând miezurile.

Pasul 2 – Puneți jumătate de vas de apă la fiert (6-8 cești).

Pasul 3 – Adăugați merele, precum și 2-3 pliculețe de ceai, în funcție de puterea ceaiului pe care îl preferați.

Pasul 4 – După 2-3 minute, scoateți pliculețele de ceai.

Pasul 5 – Reduceți flacăra și adăugați 2 linguri de scorțișoară.

Pasul 6 – Se amestecă bine și apoi se acoperă.

Pasul 7 – Se lasă amestecul să fiarbă, la foc mic, timp de 2 ore.

Pasul 8 – Lăsați ceaiul să se răcească, apoi transferați-l într-un recipient și adăugați încă 1-2 cești de apă.

Mulți oameni servesc această băutură rece, dar poate fi, de asemenea, servit imediat după pregătire.

Ceai de mere: Contraindicații

Există foarte puține efecte secundare ale ceaiului de mere, dar persoanele care sunt alergice la mere ar trebui să evite în mod evident această băutură.

În plus, dacă sunteți însărcinată, asigurați-vă că ați preparat merele cu ceai decafeinizat, deoarece cafeina nu este recomandată în timpul sarcinii.

În general, utilizați moderația în consum, ca și în cazul oricărei băuturi sănătoase sau al unui remediu.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Vezi şi categoria Ceaiuri