5 motive să bei ceai de coji de banane

ceai de coji de banane doftoria

Ceai de coji de banane

  • 1.Scăderea colesterolului și sprijinirea sănătății inimii

Cojile de banane s-au dovedit că reduc nivelurile ridicate de colesterol datorită cantității semnificative de fibre insolubile și solubile. De fapt, coaja are mai mult decât fructul bananei în sine. Cu colesterol mai scăzut, veți avea un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și o șansă mai mare de a evita moartea prematură. Coaja este foarte bogată în potasiu, ceea ce ajută la echilibrarea fluidelor și electroliților în organism, reglează bătăile inimii și protejează împotriva bolilor de inimă.

  • 2. Prevenirea cancerului

Cojile de banane oferă compuși anticancinogeni puternici, precum și proprietăți citoprotectoare și antimutagene, care pot ajuta la scăderea riscului de apariție a cancerului. Sunt, de asemenea, foarte bogate în fitochimice, cum ar fi polifenoli și carotenoizi, care sunt bine cunoscuți antioxidanți care ajută la lupta împotriva cancerului.

  • 3. Luptă cu depresia

Cojile de banană conțin triptofan, acea substanță binecunoscută, care ajută la creșterea nivelului serotoninei și a dopaminei care te fac să te simți bine. Acești hormoni sunt renumiți pentru ridicarea stării de spirit și ajută la reglarea nivelului hormonilor de stres.

  • 4. Dormi mai bine

Consumul de ceai de coji de banane vă poate ajuta să vă bucurați de un somn mai bun din mai multe motive. În primul rând, cojile conțin triptofan, care te face să te simți și mai somnoros după ce ai mâncat o masă îndestulată decât ți-ar plăcea în mod normal. Deoarece triptofanul ridică nivelul de serotonină, iar serotonina, la rândul său, ajută la reglarea tiparelor de somn, vă va ajuta să adormiți și să vă bucurați de odihnă de calitate superioară.

  • 5. Pentru pierderea în greutate

Cojile de banană conțin un nivel ridicat de fibre solubile și insolubile, care sunt cunoscute pentru încetinirea procesului de digestie și pentru creșterea sentimentelor de plenitudine. Nu numai că veți mânca mai puțin dacă savurați ceai de coji de banane în timpul unei mese, dar poate ajuta la prevenirea senzației de foame între mese, astfel încât să consumați mai puține calorii în general. În plus față de toate fibrele sănătoase, coaja conține până la 40% din cantitatea de potasiu necesară organismului dumneavoastră în fiecare zi, ceea ce este important pentru un metabolism bine întreținut.

Cum să faci ceai de coji de banane

Pentru a face ceaiul, puteți folosi coaja dintr-o banană pe care tocmai ați mâncat-o sau toată banana. Dacă doriți să folosiți întreaga banană, rupeți mai întâi ambele capete ale acesteia. Așezați coaja sau întreaga banană într-o oală cu apă clocotită timp de aproximativ 10 minute. Adăugarea de scorțișoară dă o aromă gustoasă și chiar și mai multe beneficii, deoarece condimentul conține proprietăți antibacteriene, antifungice, anticancerigene și capacitatea de a reduce inflamația cronică.