Ceai de Busuioc Sfânt (Tulsi)

Ceai de Busuioc Sfânt doftoria

Ceai de Busuioc Sfânt (Tulsi)

Busuiocul Sfânt (Ocimum tenuiflorum) nu este ca un busuiocul dulce, cel cu care suntem obisnuiți. Această plantă cu frunze verzi, de asemenea cunoscută sub numele de Ocimum sanctum L. și tulsi, este indigenă în Asia de Sud-Est. Are o istorie în medicina indiană ca un tratament pentru multe afecțiuni. De la frunze la semințe, busuiocul sfânt este considerat tonic pentru corp, minte și spirit. Diferite părți ale plantei sunt recomandate pentru tratarea diferitelor afecțiuni: florile sale pentru bronșită; frunzele și semințele, cu piper negru, pentru malarie; întreaga plantă pentru diaree, greață și vărsături;  unguent pentru eczeme; extract de alcool pentru ulcerele gastrice și bolile oculare; ulei esențial din frunze pentru mușcături de insecte. Valoarea nutritivă este de asemenea ridicată, deoarece conține: vitamina A și C, calciu, zinc, fier, clorofilă. Busuiocul Sfânt poate interacționa cu medicamentele pe care le luați deja.

Beneficiile Busuiocului Sfânt:

  • Reduce stresul și anxietatea: Toate părțile plantei sfinte de busuioc acționează ca un adapogen. Un adapogen este o substanță naturală care ajută organismul să se adapteze stresului și promovează echilibrul mental. Conceptul de adapogen este o abordare holistică. Dar cercetările științifice arată că busuiocul sfânt are proprietăți farmacologice pentru a ajuta mintea ta să facă față multor tipuri de stres.
  • Metabolism îmbunătățit: probleme de somn, epuizare, probleme de memorie, probleme sexuale. Oamenii care au luat 500 miligrame (mg) de extract de busuioc sfânt în fiecare zi s-au simțit mai puțin anxioși, stresați și deprimați.
  • Stimulează și vitalizează corpul: Sfântul busuioc este, de asemenea, bogat în antioxidanți și ajută la detoxifierea organismului. Studiile arată că sfântul busuioc vă poate proteja corpul împotriva substanțelor chimice toxice. De asemenea, poate preveni cancerul prin reducerea creșterii celulelor canceroase.
  • Protejează împotriva infecțiilor și rănilor: este antibacterian, antiviral, antifungic, anti-inflamator, analgezic.
  • Reduce inflamațiile: ulceratii bucale, cheloide, cicatrici, acnee.
  • Reduce zahărul din sânge: Dacă aveți prediabet sau diabet zaharat tip 2, toate părțile plantei sfinte de busuioc vă pot ajuta să reduceți nivelul de zahăr din sânge. Studiile au arătat că busuiocul sfânt poate ajuta la prevenirea simptomelor diabetului.
  • De asemenea ajută la prevenirea: creșterii în greutate, protejează hiperinsulinemia sau excesul de insulină din sânge, colesterol ridicat, hipertensiune.
  • Protejează stomacul: Sfântul busuioc poate contracara efectele stresului indus de ulcere.
  • În mod natural crește apărarea stomacului prin: scăderea acidului gastric, creșterea secreției de mucus și celulelor mucoase.

Preparare ceai:  puneți 2-3 lingurițe de busuioc sfânt într-o ceașcă de apă clocotită și lăsând-o să absoarbă timp de 5-6 minute.