Ceai antiîmbătrânire: cele mai bune ceaiuri antiîmbătrânire

ceai antiîmbătrânire

Ceai antiîmbătrânire: cele mai bune ceaiuri antiîmbătrânire

Ceai antiîmbătrânire: ceaiurile sunt o modalitate plăcută de a-ți întreține metabolismul tânăr și activ astfel încât să previi procesul de îmbătrânire prematură.

Ceai antiîmbătrânire – Ceai Verde combinat cu ceai de Iasomie

Despre ceaiul verde se știe că este o alternativă sănătoasă a cafelei, oferindu-ți un real efect antioxidant, iar atunci când alegi să îl combini cu ceai de iasomie valoarea sa terapeutică crește considerabil. Astfel obții un excelent remediu anti-ageing, cu proprietăți anticanceroase susțin unii specialiști. Trebuie să ții cont de temperatura apei pentru a te bucura în totalitate de efctel sale benefice. Apa nu trebuie să fie foarte fiartă pentru nu interacționa cu antioxidanții din plantă. Nu consuma ceaiuri la plic, alege întotdeauna planta în sine. Timpul de infuzare este de maxim 2 minute iar apa nu trebuie să depășească 70 de grade.

Ceai antiîmbătrânire – Ceai Rooibos

Deși adesea este numit și ceaiul roșu, acest ceai Rooibos oferă un efect energizant. Culoarea roșiatică este dată de fermentarea ușoară a frunzelor, în plus datrită cantității mari de fenoli îți va oferi un real efect antioxidant. Practic este ca și cum ai avea într-o simplă cană peste 20 de legume și fructe, în special citrice, broccoli și morcovi. Băut în jurul prânzului poți să dispui de doza de energie necesară întregii zile. O linguriță de plantă la o cană de apă fiartă și ai câștigat o porție de sănătate.

Ceai antiîmbătrânire – Ceai Hibiscus

Hibiscusul find bogat în vitamina C, conține bioflavonoizi, care previn creșterea concentrației de colesterol rău LDL, astfel vei preveni blocarea arterelor. În același timp te va ajuta să reduci cantitatea de trigliceride și colesterolul total, să menții în parametri optimi glicemia cât și tensiunea arterială. Pentru asta trebuie să prepari infuzia din 2 linguri de plantă la 750 de mililitri de apă și să îl lași apoi la infuzat maxim 10 minute. Nu este recomandat consumul acestui ceai pe perioada sarcinei și nici a alăptării.

Ceai antiîmbătrânire – Ceai de păpădie

Dacă vrei să faci o cură de detoxifiere se recomandă să consumi ceai de păpădie. Este necesar să consumi 2 căni din acest ceai zilnic timp de o lună cu aproximativ 30 de minute înainte de masă. 2 linguri de urzică îți sunt suficiente pentru 300 de mililitri de apă clocotită iar timpul de infuzare este de maxim 15 minute.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria