Cea mai răspândită boală de pe glob și simptomele ei

cea mai răspândită boală

Cea mai răspândită boală de pe glob și simptomele ei

Depresia este cea mai răspândită boală de pe glob. Depresia debutează mai ales în anii tinereții, existând posibilitatea ca, pe parcursul vieții, episoadele depresive să se repete.

Studiile au arătat, din păcate, că în ultimele decenii există o creștere alarmantă a stării depresive la persoanele sub 20 de ani, mai ales dacă luăm în calcul asocierea cu creșterea consumului de alcool, droguri sau medicamente.

Cel mai alarmant fapt este, totuși, că oamenii care se confruntă cu episoade depresive nu recunosc acest lucru și nu cer ajutorul.

Cea mai răspândită boală de pe glob

De la probleme care țin de aspectul fizic până la cele legate de situația financiară sau profesională, toate acestea fac motivul unui episod depresiv.

OMS estimează că la nivel global aproximativ un milion de oameni se sinucid în fiecare an, iar un procent însemnat dintre aceștia suferă de depresie. Cu mult mai grav este faptul că pentru fiecare persoană care se sinucide, există 20 sau mai multe care au tentative de suicid.

Depresia poate să apară încă din copilărie și să se mențină într-o stare activă până la vârste înaintate.

Cea mai răspândită boală de pe glob și simptomele ei: Simptome depresie

Oboseala extremă, tulburările somnului: persoanele care suferă de depresie nu se pot odihni bine.

Durerea de cap: simptomul cel mai comun la persoanele depresive.

Schimbarile apetitului si ale greutății: este posibil să își piardă pofta de mancare și, implicit, scad foarte mult în greutate.

Problemele digestive: fie că este constipație, fie diaree.

Durere în piept: acest simptom poate fi cauzat atât de depresie cât și de probleme cadiace. Cel mai indicat, in acest caz, este consultul medical.

Durere de spate, dureri musculare și durerile articulare.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte Articole