Ce să nu faci dimineața când te trezești!

ce să nu faci dimineața

Ce să nu faci dimineața când te trezești

Ce să nu faci dimineața când te trezești: când te trezești dimineața nu o face pe întuneric, măcar aprinde lumina.

Ceasul nostru biologic este sensibil la lumină și întuneric. Dacă atunci când te trezești dimineața ai o lumină difuză, creierul poate fi confuz, iar tu ai șanse să te simți adormită. Trage draperiile și lasă lumina să intre în cameră. Dacă jobul cere să te trezești la ore la care alții încă dorm aprinde lumina puternică din cameră. Este o alternativă.

Ce să nu faci dimineața când te trezești: nu uita să îți faci patul, când te trezești dimineața.

Pe cât de imposibil pare, patul făcut dimineața este asociat cu creșterea productivității în restul zilei. Astfel, acest obicei devine important și este un prim pas spre un obicei bun.

Ce să nu faci dimineața când te trezești: nu rămâne alte 5 minute în pat.

După ce a sunat alarma de la ceas dimineața, nu te cuibări la căldurica păturii. Dacă vrei să te energizezi pentru toată ziua mai bine faci câteva întinderi cu mâinile și picioarele. Te vei simți mai puțin stresată și somnoroasă.

Ce să nu faci dimineața când te trezești: bea mai puțină cafea dimineața.

Dacă obișnuiești să bei cafea când te trezești dimineața, ar fi cazul să iei măsuri în privința obiceiului. Între ora 8 și 9 dimineața, corpul nostru produce hormonul energiei – cortizon. Dacă bei cafeaua înainte de 9.30, corpul tău va reduce din producția de cortizon iar tu te vei simți mai puțin energică.

Ce să nu faci dimineața când te trezești: nu opri alarma de la ceas imediat când te trezești dimineața decât atunci când te-ai ridicat din pat.

Evită să întinzi mâna și oprești din instinct alarma de la ceas, dimineața, pentru a nu risca să adormi la loc. Mai bine amână puțin momentul, ridică-te în șezut, iar mai apoi oprește și alarma.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Înviorarea de dimineaţă: beneficii pentru sănătate

Cum să te trezești devreme dimineața

Apa caldă pe stomacul gol: ce beneficii îți poate aduce acest obicei

5 motive să nu bei ceai dimineața la prima oră

Micul Dejun în Europa: ce mănâncă europenii dimineaţa?