Ce materiale trebuie să purtăm vara ( despre bumbac, in şi sintetice)

Ce materiale trebuie să purtăm vara

Ce materiale trebuie să purtăm vara

Atunci când vine vara hainele devin o prioritate nu în materie de modă, ci pentru a ne proteja de soarele puternic şi de temperaturile ridicate. Chiar dacă tindem să ne cumpărăm hainele în funcţie de culori, design, accesibilitate ca preţ, specialiştii ne recomandă să punem înainte de toate calitatea materialului din care sunt făcute. Pe timpul verii, cea mai bună alegere confirmată de specialişti sunt hainele de bumbac, in sau cânepă. Alte materiale pe care le putem alege de-a lungul anului sunt lâna, caşmirul sau mătasea.

Fibrele naturale ne apără sănătatea

Hainele de bumbac sunt recomandate pe timpul verii datorită puterii de absorbţie a transpiraţiei. Vara, transpiram mai mult ca urmare a temperaturilor ridicate. Absorbţia apei ne ajută să nu simţim căldura atât de puternic, oferindu-ne o senzaţie de răcoare.

Fiind un produs natural, ne apără de eventualele alergii la materialele sintetice.

Mai mult, hainele de bumbac sunt confortabile şi lejere, dându-ne o stare de bine în condiţiile în care disconfortul termic poate duce la alterarea stării de sănătate.

Bumbacul este considerat hipoalergic, ţinând praful la distantă. Hainele de bumbac sunt recomandate persoanelor care suferă de astm, alergii sau care sunt predispuşi la iritaţii ale pielii.

Hainele din bumbac organic, o opţiune tot mai frecventă

Bumbacul organic este produs folosind metode şi materiale care nu pun în pericol mediul înconjurător. Un astfel de bumbac este considerat a fi crescut fără pesticide sau fertilizatori sintetici. Fibrele de bumbac organic ne apără de eventualele iritaţi ale pielii cauzate de produsele chimice cu care au fost tratate plantele.

Imbrăcămintea organică este considerată o alegere foarte bună pentru copii şi bebeluşi, deoarece lasă pielea să respire şi îi apără de iritaţii şi alergii.

Hainele din fibre de in

Chiar dacă hainele din in sunt mai rigide, ele sunt recomandate pentru gradul de absorbţie a apei şi pentru proprietăţile benefice ale unei fibre naturale.

Specialiştii ne sfătuiesc să alegem vara pe lângă hainele de bumbac pe cele de in pentru a ne proteja de temperaturile ridicate.

Hainele de cânepă ne apără de ultraviolete

Hainele de cânepă sunt recomandate pe timpul verii deoarece pot opri pătrunderea ultravioletelor. De asemenea, fibrele de cânepă au proprietăţi antibacteriene.

Cum recunoaştem hainele din fibre naturale de cele sintetice

Hainele de bumbac pot fi confundate cu cele de vâscoză, datorită texturii moi a acestora, asa cum hainele de lână pot fi uşor confundate cu cele făcute din fibre de acril. Cele din urmă pot fi uşor recunoscute deoarece nu lasă pielea să respire, ne încălzim uşor în ele şi se electrizează.

Hainele din fibre sintetice sunt un adevarat pericol pentru sănătate, având în vedere că sunt tratate cu substanţe chimice pentru a fi moi, uşor de spălat şi mai ales colorate.

Intre fibrele sintetice pe care trebuie să le evitam atunci când ne achiziţionăm haine se află acrilul, poliesterul, vâscoza, acetatul de celuloză.

Orice material care ne este recomandat în magazine ca fiind antistatic, ca produs care nu necesită călcare sau care nu are etichetă pentru a preciza tipul de fibre din care este făcut nu ar trebui să facă parte din garderoba noastră.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria