Ce afectează ochii? Factori de risc pentru ochi

ce afectează ochii

Ce afectează ochii? Factori de risc pentru ochi

Ce afectează ochii: practic tot ceea ce faci este să lansezi un bumerang ce la un moment dat se va întoarce împotriva ta.

Ce afectează ochii: cafea

Un viciu aparent banal, cafeaua de dimineața poate avea unul dintre cele mai grele efecte de suportat pentru organismul uman, și anume scăderea vederii. Nu este deloc o glumă, deși în unele situații cafeaua te poate face să auzi voci, totul se trage de la concentrația ei. Cu cât este mai concentrată cu atât este mai periculoasă pentru corpul și sănătatea ta.

Revista „Investigative Ophthalmology&Visual Science” a publicat un studiu pe baza efectului cafelei care scoate la iveală faptul că persoanele care consumă mai mult de 2-3 cafele pe zi, au un risc crescut pentru a dezvolta glaucom. Această afecțiune este o boală degenerativă a nervului optic care treptat favorizează orbirea.

Ce afectează ochii: fumatul

Bineînțeles, cafeaua de dimineața, spun fumătorii, nu merge fără o țigară, conexiunea dintre ele fiind practic o înțelegere tacită care va măcina încet sănătatea ta. Fumatul de regulă reprezintă un viciu nociv pentru organsmul tău, însă dus la extrem acest viciu, crește cu până la 4 ori riscul de degenerescență maculară. Astfel că, această afecțiune poate să apară în unele cazuri și cu 10 ani mai devreme.

Ce afectează ochii: colesterolul

Alimentația bogată în grăsimi nu se va răsfrânge doar asupra sănătății vaselor de sânge, îngreunând circulația sangvină și valoarea colesterolului rău în organism. Printre efectele nocive ale alimentației incorecte se regăsește și hipertensiunea, afecțiune ce poate genera accidente vasculare la nivel ocular. Astfel de accident pot produce leziuni la nivel ocular, leziuni ce vor favoriza orbirea.

Ce afectează ochii: anticoncepționalele

Nici anticoncepționalele nu sunt scăpate de risc în ceea ce privește sănătatea oculară. Deși, când vine vorba despre contracepție, nu sunt singura măsră fiabilă, însă trebuie să se țină cont de istoricul medical al pacientei, mai ales că persoanele cu probleme vasculare, tromboze prezintă un risc mult mai mare de a se confrunta cu un accident vascular cerebral. Anticoncepționelele alături de alte medicamente precum Viagra, somniferele sau chiar și antidepresivele cresc presiunea intraoculară afectând astfel clar calitatea vederii.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Substanţe total distructive: alcoolul, cafeaua şi fumatul!

Cel mai bun fruct pentru vedere slabă şi oboseala ochilor 

Tulburări oculare: principalele afecţiuni ale ochiului

Remedii din fructe pentru piele, păr şi ochi