Cauzele căscatului și ce probleme poate ascunde căscatul

cauzele căscatului

Cauzele căscatului și ce probleme poate ascunde

  • Scleroză multiplă, tumoare cerebrală, epilepsie, encefalită

Atunci când creierul nu primește suficient oxigen, corpul reacționează automat deoarece o slabă oxigenare ar putea fi un simptom al sclerozei multiple, a unor tumori cerebrale sau a epilepsiei ori encefalitei.

  • Lipsa hidratării cu apă

Când nu bei suficientă apă, organismul îți transmite fel și fel de semnale printre care pielea uscată, mâncărimi ale pielii, căscatul excesiv deoarece organismul se chinuie să mențină funcțiile organelor chiar și în lipsa apei și apelează la rezervele sale. Astfel, în lipsa apei oboseala se va accentua. În plus apa conține oxigenul necesar pentru a evita apariția blocajelor la nivelul vaselor sangvine și la nivel cerebral.

  • Probleme ale inimii sau boli ale sistemului nervos

In cazul în care ai de a face cu o malformație congenitală la nivelul inimii sau boli ale sistemului nervos, căscatul va fi un fenomen cu care te vei confrunta chiar de mai multe ori pe zi.

  • Oboseală

Prin căscat musculatura reușește să se relaxeze, și adesea cu cât ești mai obosit cu atât mai mult vei căsca.

  • Lipsa aerulului

De asemenea dacă ești nevoit să stai o perioadă îndelungată într-o încăpere neaerisită corespunzător sau foarte aglomerată, căscatul nu va ezita să apară.

  • Insuficiență cardiacă, migrene, carențe de magneziu sau de fier ori epilepsie

Lăsând la o parte perioada în care nu reușești să te odihnești corespunzător, căscatul se poate datora unei oxigenări deficitare a sângelui, și din păcate acest aspect se regăsește în afecțiuni precum insuficiență cardiacă, migrene, carențe de magneziu sau de fier ori epilepsie.