Câtă apă trebuie să bem pe zi? Rolul apei în organism şi simptomele deshidratării

câtă apă trebuie să bem

Câtă apă trebuie să bem pe zi? Rolul apei în organism şi simptomele deshidratării

Câtă apă trebuie să bem pe zi?

Doza recomandată este de minimum 6 pahare pe zi, la care se adaugă câte un pahar pentru fiecare ceaşcă de cafea consumată sau două pahare de apă pentru 100 ml de alcool de 40 de grade.

Câtă apă trebuie să bem pe zi vara când afară sunt temperaturi ridicate?

Dacă vremea e călduroasă, se vor consuma chiar mai mult de 8 pahare pe zi. Când se fac exerciţii fizice se vor consuma unu – două pahare de apă înainte de începerea exerciţiilor şi la fel după încetarea acestora.

Copiii trebuie obişnuiţi să bea apă – câtă apă trebuie să bem pe zi:

Specialiştii vă sfătuiesc să fiţi atenţi, în special vara, la cantitatea de lichide consumată de copii. Micuţii se deshidratează mult mai repede decât adulţii. Trebuie să-i obişnuiţi să bea apă, chiar dacă la început protestează. Sucurile şi fructele nu sunt suficiente.

Care sunt simptomele deshidratării? Câtă apă trebuie să bem pe zi?

Multe persoane au permanent un grad redus de deshidratare, care le scade vitalitatea şi poate contribui la apariţia multora dintre simptome. Se mai pot adăuga ameţeli, palpitaţii, iritabilitate, oboseală, erupţii cutanate. S-a observat şi apariţia unor afecţiuni asociate cu deshidratarea, cum ar fi hipertensiunea arterială, colite, poliartrite, obezitate, astmul, alergii.

Care e rolul apei în organism? Câtă apă trebuie să bem pe zi?

E un component important al sângelui (plasma), al lichidelor intra şi extracelulare. Toate ţesuturile corpului, inclusiv cartilajele şi pielea, sunt consumatori de apă. Avem nevoie de apă pentru detoxifiere deoarece reziduurile sunt eliminate din corp prin vene, artere, vase limfatice, glande, organe, care pompează, alimentează şi transportă lichidele.

Cine ne consumă apa din organism?

Consumul de alimente sărate sau al produselor cu grad înalt de prelucrare vor scoate mai uşor apa din ţesuturi. Mai mult, alcoolul şi cafeaua deshidratează organismul.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole despre câtă apă trebuie să bem pe zi:

De ce e bine să bei un pahar cu apă pe stomacul gol

Care sunt cele mai bune momente ale zilei în care să bei apă

Deshidratare: 5 semne că aveți nevoie de mai multă apă

Ce se întâmplă dacă bei 3 litri de apă zilnic pentru 4 săptămâni