Castraveți: beneficii și proprietăți

castraveți doftoria

Castraveți

Dacă doriți să aveți o dietă sănătoasă prin adăugarea mai multor legume la mese, castraveții sunt o alegere excelentă. Castraveții sunt folosiți pe scară largă în dietele tradiționale, precum și în centrele de îngrijire din întreaga lume pentru un motiv: sunt bune pentru sănătate.
Castraveții au următoarele beneficii: potențială activitate antidiabetică, antioxidantă, acțiune de curățare a toxinelor și deșeurilor, efect calmant împotriva iritației pielii și prevenirea constipației.

1.Te ajută să rămâi hidratat
Castraveții sunt 95,2% apă. Asta înseamnă deja aproximativ 26% din consumul zilnic de apă prin alimente.

2. Susțin sănătatea inimii
Castraveții conțin potasiu (152 mg pe cană), care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. O revizuire a celor mai bune studii realizate cu privire la aportul de potasiu a arătat ca un aport mai mare este asociat cu rate mai mici de accident vascular cerebral și ar putea reduce, de asemenea, riscul de boli cardiovasculare totale.
Consumul de castraveți este o modalitate ușoară de a începe creșterea consumului de potasiu.

3. Protejează creierul de bolile neurologice
O substanță antiinflamatoare numită fisetin este prezentă în castraveți, precum și în căpșuni și struguri.
Fisetinul joacă un rol important în sănătatea creierului: ar avea „capacitatea de a reduce impactul bolilor neurologice legate de vârstă asupra funcției cerebrale”, și ar contribui, de asemenea, la menținerea funcției cognitive la persoanele cu boala Alzheimer.

4. Protejează pielea împotriva efectelor îmbătrânirii
Există un motiv pentru care castraveții sunt utilizați în îngrijirea pielii: s-a dovedit a fi eficace ca un potențial agent antirid în produsele cosmetice, protejând pielea noastră de efectele îmbătrânirii.

5. Combate inflamația în organism și reduce riscul de cancer
Castraveții pot ajuta la scăderea răspunsului inflamator în organism. Acestea conțin polifenoli numiți lignani, care pot reduce riscul anumitor forme de cancer și boli cardiovasculare.
Ele conțin, de asemenea, substanțe nutritive din plante numite cucurbitacine, care au proprietăți anti-cancer: „Oamenii de știință au stabilit deja că mai multe cai de semnalizare necesare pentru dezvoltarea celulelor canceroase și supraviețuirea pot fi blocate de activitatea cucurbitacinelor”.

6. Îndepărtează durerea
Flavonoidele, care sunt substanțe antiinflamatoare, și taninii din castraveți au demonstrat că limitează eliberarea radicalilor liberi în organism și reduc durerea.
Iîn mod tradițional, această plantă este folosită pentru durerile de cap; semințele sunt de răcorire și diuretice, sucul de fructe este folosit ca un nutritiv și ca un remediu în loțiuni anti-acnee.

7. Respirația urât mirositoare
Respirația neplăcută este cauzată, de obicei, de bacterii în gură. Fibrele și legumele bogate în apă, cum ar fi castraveții, pot stimula producția de saliva a gurii, care, la rândul său, ajută la spălarea bacteriilor care provoacă mirosul în gură.

8. Protejează oasele
Castraveții sunt o bună sursă de vitamină K: o ceașcă conține 22% din doza zilnică recomandată de vitamina K. Această vitamină este esențială pentru sănătatea osoasă, deoarece scăderea dozei de vitamina K a fost asociată cu un risc mai mare de fractură osoasă. Vitamina K este de asemenea importantă pentru îmbunătățirea absorbției calciului în oase.

9. Previn constipația
Castraveții sunt bogați în apă, iar coaja lor conține fibre insolubile. Atât apa cât și fibrele ajută alimentele să treacă prin tractul digestiv mai rapid și mai ușor, ajutând la prevenirea constipației.

10. Mențin o greutate sănătoasă
Castraveții au un conținut foarte scăzut de calorii (16 calorii pe cană) și conțin fibre. Alimentele care conțin fibre pot ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase.
Există mai multe moduri în care vă puteți bucura de castraveți: în salate, fermentate ca murături sau în sucuri de legume.

Alegeți (de preferat)  castraveții organici înaintea celor crescuți convențional, deoarece castraveții au fost clasați al 9-lea cel mai contaminat produs alimentar.