Cârcei: 7 cauze ale apariției cârceilor

cârcei

Cârcei: 7 cauze ale apariției cârceilor

  • Poți suferi de o circulație sangvină deficitară

Dacă ai des crampe musculare care abia dacă îți permit să te miști, sau dacă acestea chiar cresc în intensitate pe măsură ce deplasezi, e posibil să ai probleme legate de circulația sangvină periferică. Se impune o vizită la medicul de familie pentru o consultație medicală.

  • Ai nevoie de o schimbare a tratamentului cu medicamente, acestea fiind probabil cauza

Anumite medicamente pot da crampe musculare și cârcei. Dacă observi că ai cârcei după puțin timp de la administrare a medicamentelor, consultă medicul pentru o schimbare a tratamentului sau pentru a primi recomandări suplimentare.

  • Ai putea avea probleme de hidratare

Lipsa lichidelor în organism sau cantitatea insuficientă necesară zilnică poate declanșa o sumedenie de cârcei dureroși. Prin urmare, prima măsură pe care o poți lua atunci când te confrunți adesea cu acești cârcei este să ai grijă să bei de-a lungul zilei aproximativ doi litri de apă. (citește și Ce se întâmplă dacă bei 3 litri de apă zilnic pentru 4 săptămâni)

  • O încălțăminte nepotrivită pentru tine

O cauză mai puțin știută a apariției cârceilor la femei este încălțămintea. Trecerea de la cea joasă la aceea cu toc poate declanșa dureri musculare, cu atât mai mult dacă petreci mai mult timp în picioare încălțată cu pantofi cu toc mai înalt decât porți în mod obișnuit.

  • Ai nevoie de minerale mai multe

Echilibrul electrolitic este important pentru relaxarea și contracția musculară. În locul suplimentelor alimentare, asigură-te că îți iei calciul, sodiul, magneziul și potasiul din alimente. Ai nevoie de fructe și legume cât mai divers colorate, lactate, cereale interegrale.

  • Exagerezi cu exercițiile fizice intense

Vrei să slăbești în timp scurt? Nu e de mirare că apar cârcei. E indicat să crești treptat intensitatea exercițiilor, fără a exagera. De asemenea, te-ar ajuta întinderile. Dimineața, după trezire, rezervă câteva minute pentru a te întinde. Nu numai că te protejează de cârcei, ci mențin suplețea și vigoarea musculaturii.

Citește și alte articole:

Remedii naturiste pentru cârcei și crampe musculare