Cafea verde: beneficii și contraindicații

cafea verde doftoria

Cafea verde

Poate ai auzit de cafeaua verde, dar nu știi câte calități pentru sănătate are, în comparație cu cafeaua prăjită. Totuși, va trebui să-ți întrebi medicul dacă vrei să o consumi.

Cafeaua verde este preparată din boabele de cafea care nu au fost prăjite. Astfel, își mențin calitățile nutrive care sunt eliminate prin prelucrare termică și sunt mai sănătoase.

Conține antioxidanți

Prin prăjire, cafeaua pierde cea mai mare cantitate a acidului clorogenic pe care îl conține. Acesta este unul dintre principalii antioxidanți din cafeaua verde. Acțiunile lui benefice sunt nenumărate: reglează metabolismul, inhibă senzația de foame, ajută la arderea grăsimilor din corp, combate obezitatea, este un bun agent de prevenire al bolilor cardiovasculare. În plus, cafeaua preparată din boabele verzi are o aromă mult mai puternică în comparație cu cea clasică. Cafeaua verde este cunoscută mai ales pentru calitatea sa de a ajuta în curele de slăbire.

Este atât de eficientă în pierderea în greutate, încât nu ar mai fi nevoie de dietă sau de sport. În plus, mai este indicată în diabet (fără îndulcitori), hipertensiune, Alzheimer, infecții bacteriene.

Studiile medicale

Există studii medicale care arată că boabele de cafea verde pot reduce absorbția carbohidraților din tractul digestiv. Scad glicemia și previn oscilările nivelului de insulină. De aceea, unii specialiști susțin că ar fi bine să adopți o dietă mai săracă în carbohidrați atunci când consumi cafea verde. Alte studii făcute pe șoareci de laborator arată că acidul clorogenic poate stimula scăderea în greutate prin reducerea absorbției grăsimilor. Pentru că ajută și la eliminarea grăsimilor din ficat, duce la detoxifierea acestuia și induce arderea lor mai rapidă – ceea ce ajută în curele de slăbire.

Contraindicații

Consumul de cafea verde nu este indicat femeilor însărcinate sau care alăptează, în anxietate, tulburări neurologice, sindromul colonului iritabil, hipertensiune, diabet, osteoporoză. Din cauza posibilelor efecte adverse, suplimentele alimentare pe bază de boabe de cafea verde și cafeaua verde se iau după consultarea medicului.