Cafea de cicoare, o alternativă sănătoasă la cafeaua clasică

cafea de cicoare doftoria

Cafea de cicoare, o alternativă sănătoasă la cafea

Cafeaua de cicoare se prepară din rădăcina plantei de cicoare, după ce a fost uscată, prăjită şi mărunțită.  Are un gust amărui şi se poate îndulci cu miere de albine. Pe lângă faptul că înviorează mintea şi psihicul, reprezintă o excelenta băutura care purifică organismul şi scade nivelul colesterolului din sânge, dar care poate înlocui cu succes clasica cafea. Față de cafeaua naturală, cafeaua din rădăcină de cicoare nu creează dependentă.

Persoanele care au un apetit alimentar crescut pot bea zilnic, între mesele principale, două – trei căni de ceai de cicoare. Infuzia se prepară din o lingură de cicoare uscată la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat zece minute, apoi se strecoară şi se bea. Consumată zilnic, un alt beneficiu este că infuzia de cicoare scade pofta de mâncare. Trebuie sa ştii că cicoarea conține vitamine şi minerale, aducând organismului uman un aport însemnat de nutrienți. Datorită substanțelor conținute, cicoarea este indicată în afecțiuni precum gastrite, hepatite, enterocolite, paraziți intestinali, hemoroizi, artrită, astenie, depresie, migrene, infecții urinare, reumatism şi altele.

Cafea de cicoare – alte beneficii pentru sănătatea ta

  • măreşte puterea de concentrare
  • îndepărtează oboseala
  • stimulează digestia
  • reglează menstruația
  • combate constipația
  • ajută la detoxifierea organismului
  • este recomandată persoanelor care doresc să slăbească
  • scade colesterolul şi glicemia

Cicoarea a fost folosită încă din antichitate pentru proprietățile sale curative. Romanii o foloseau pentru a ajuta la curățarea sângelui, iar egiptenii consumau rădăcina acestei plante tot pentru purificarea sângelui, dar şi a ficatului. Cafeaua de cicoare atrage astăzi tot mai mult adepți, mai ales a celor care vor să adopte un regim de viată sănătos. Cunoscută ca remediu naturist pentru diverse afecțiuni, este renumită pentru că este un excelent înlocuitor al cafelei clasice. De asemenea, dacă vrei să beneficiezi de proprietățile cicoriidar şi să simți gustul de cafea autentică le poți combina: la o ceaşcă pui o linguriță de cafea de cicoare şi o linguriță de cafea.