Căderea părului: poate fi vorba de anumite boli

Căderea părului

Căderea părului

Părul tău are un aspect nesănătos, îți pică din ce în ce mai multe fire și dai vina pe șampon sau pe balsam? Poate fi vorba de anumite boli care cauzează căderea podoabei capilare.

Hipotiroidism

Afecțiune provocată de o disfuncție a glandei tiroide, hipotiroidismul poate să ducă la căderea părului. Mai exact, glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni pentru buna funcționare a organismului. Mai apar simptome precum oboseala, sensibilitatea la frig, constipație, dar și stări de depresie. Este indicat un set complet de analize hormonale.

Deficiența de vitamine si minerale

Când consumi prea puţine vitamine și minerale poţi avea probleme cu căderea părului.

O alimentație deficitară în proteine, dar și în vitamine și minerale, poate fi responsabilă pentru căderea părului. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul celor care țin cure de slăbire drastice sau pe o perioadă lungă de timp. Firul de păr nu se mai hrănește cum trebuie. De aceea, include în alimentația zilnică carne, ciuperci, dar și ouă, surse bogate de proteine.

Anemia

Aproape una din zece femei între 20 și 49 de ani suferă de anemie, din cauza lipsei de fier din organism, fapt care duce și la căderea părului. Este indicat să faci teste de sânge pentru a descoperi deficiențele nutriţionale. Medicul îți poate recomanda suplimente pe bază de fier. Și deficiența de vitamina B poate cauza căderea părului, spun specialiștii.

Stres puternic

Un șoc puternic, dar și o perioadă foarte stresantă pot fi responsabile de căderea părului, spun specialiștii. Această formă de pierdere a părului este cunoscută sub denumirea de telogen effluvium și se manifestă doar pe o perioadă determinată de timp, căci părul începe să crească după ce a trecut trauma, spun medicii.

Sarcina

Femeile însărcinate se pot confrunta cu căderea părului, din cauza unor schimbări hormonale. O perioadă similară în care apare această problemă este și după naștere, pe fondul unui stres cauzat atât de nașterea în sine, cât și de perioada încărcată prin care mămica trece, căci multe dintre ele se tem să nu greșească cu ceva în ceea ce privește creșterea bebelușului.

Citește și alte articole:

Alopecia

5 remedii pentru un păr sănătos

Cum putem repara părul deteriorat 

Cheratina: alimente bogate în această proteină

Trucuri pentru creșterea părulului mai rapid, mai gros și mai puternic