Bufeuri: remedii naturiste

bufeuri

Bufeuri

Bufeuri. Acestea se manifestă ca o senzație de căldură apărută spontan și care nu durează decât 1-2 minute, resimțită în zona feței, gâtului și pieptului, însoțită de transpirații și frisoane. De obicei acestea sunt simptome ale unor modificări a activității hormonale.

De obicei, menopauza este responsabilă de apariția bufeurilor, deși pot fi determinate și de alte tulburări hormonale. De fapt, bufeurile constituie cel mai uzual simptom al menopauzei. Bufeurile pot varia ca număr de la 1-2 pe zi, la 1 pe oră. Se produc mai ales noaptea. În general, persistă timp de peste un an și, în general, dispar după 4-5 ani în aproape toate cazurile.

Nu este cunoscută cauza exactă, dar se consideră că modificările în producția de hormoni și de la nivelul hipotalamusului („termostatul” corpului), care devine mai sensibil la schimbări, chiar și minore, ale temperaturii corporale, ar fi responsabile de apariția acestor bufeuri.

Simptome

  • valuri de căldură, apărute spontan, și care trec în 1-2 minute; se simt mai ales la nivelul feței, al gâtului și pieptului și sunt însoțite de frisoane și transpirație

Cauze

Tratament pentru bufeuri

  • dușuri alternante cald-rece, timp de 5 minute (duș rece)

Tratament clasic pentru bufeuri

Tratament naturist pentru bufeuri

Leuștean

Lichior din rădăcină de leuștean: 100 g de rădăcină de leuștean fin mărunțită se pun într-un recipient din sticlă, se toarnă alcool de 40 de grade (400 ml) și 200 g de miere, se lasă la macerat 18 zile, apoi se strecoară; se mai poate îndulci cu un supliment de miere;

Administrare: se consumă câte 3 linguri pe zi, până când se termină toată cantitatea; se poate repeta cura de 3-4 ori pe an

Urzică moartă

Infuzie dintr-o linguriță de plantă la 250 ml de apă, se acoperă 15 minute, se beau 2 căni pe zi

Salvie

Infuzie: se pune o linguriță de plantă la 250 ml de apă clocotită, se strecoară și se consumă o cană pe zi, adăugând 10 picături de tinctură; se consumă în cursul dimineții.

Bufeurile nu afectează în general semnificativ calitatea vieții. Poți apela la remedii naturiste pentru a diminua din simptomele neplăcute sau poți apela la medic pentru a-ți recomanda tratamentul optim pentru bufeuri.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Menopauza

Ceaiuri pentru menopauză

Inceput de menopauză (simptome, cauze, tratament alternativ)