10 beneficii de sănătate cu brânză albastră (gorgonzola)

brânza albastră

Brânza albastră: 10 beneficii de sănătate

Astăzi există numeroase soiuri de brânză disponibile pe piață, brânza albastră fiind una dintre ele. Vă întrebați ce este brânza albastră și care sunt avantajele brânzei albastre?

Ce este brânza albastră:

După cum sugerează și numele, brânza albastră este o brânză cu mucegai albastru-verde. Formele albastre pe brânză se datorează prezenței bacteriilor. Există diferite tipuri de brânză albastră, cum ar fi Roquefort, Danablu, Gorgonzola și Blue Stilton. Are un conținut redus de calorii și este plină de diferite substanțe nutritive esențiale pentru corpul nostru.

Beneficiile consumului de brânză albastră:

  • 1. Sănătatea inimii

Adăugarea brânzei albastre în dieta dvs. poate ajuta la scăderea riscului bolilor cardiovasculare. Studiile au arătat că persoanele care consumă brânză albastră au în mod regulat un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare decât cei care care nu o consumă. Brânza ajută de asemenea la scăderea nivelului de colesterol și previne inflamația arterelor și coagularea sângelui în vene sau artere.

  • 2. Combate artrita

Pe măsură ce începem îmbătrânirea, mai multe probleme de sănătate sunt întâlnite de noi, artrita fiind una dintre ele. Brânza albastră are proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea inflamației articulare și ameliorarea durerii artritei. Adăugarea de brânză albastră la dietă scade riscul de artrită și, de asemenea, ajută la combaterea acesteia.

  • 3. Previne osteoporoza

Osteoporoza este o afecțiune în care oasele devin atât de slabe încât pot avea tendința de a se fractura chiar și printr-o cădere ușoară. Este mai frecventă la femei decât la bărbați. Brânza este o sursă foarte bună de calciu, care este importantă pentru sănătatea oaselor. 30 de grame de brânză albastră are aproximativ 150 de miligrame de calciu. Astfel, consumul de brânză albastră face ca oasele sănătoase să ajute la prevenirea bolilor precum osteoporoza.

  • 4. Îmbunătățește memoria

Nutrienții prezenți în brânză albastră ajută la îmbunătățirea memoriei și la combaterea problemelor de memorie. Consumul de brânză albastră îmbunătățește funcționarea celulelor creierului. Așa că începeți să adăugați brânză albastră în dieta dvs. pentru a vă îmbunătăți memoria!

  • 5. Sursă de fosfor

Brânza albastră este o sursă foarte bună de fosfor. Acest mineral este foarte important pentru oase și dinți sănătoși. Deficitul de fosfor poate duce la probleme legate de oase, cum ar fi rahitismul. În afară de oase și dinți sănătoși, fosforul îndeplinește, de asemenea, multe funcții vitale în organism.

  • 6. Proteină din lapte

Brânza albastră conține proteine din lapte, astfel încât cei care nu pot bea lapte direct din cauza intoleranței la lactoză pot alege brânza albastră pentru a obține proteina necesară.

  • 7. Sănătatea dentară

Una dintre cele mai puțin discutate lucruri despre beneficiile brânzei albastre. Prezența unei cantități bune de calciu face bine pentru dinți. Consumul de brânză albastră ajută la prevenirea și combaterea plăcii și a cariilor dentare.

  • 8. Stimulează sistemul imunitar

Studiile au arătat că, consumul de brânză albastră stimulează sistemul imunitar. Brânza albastră poate furniza o serie de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina A, vitamina D, potasiu, sodiu și zinc. Cu alte cuvinte, joacă un rol important în prevenirea bolilor, oferindu-ne un sistem imunitar puternic.

  • 9. Anticelulita

Brânza albastră are proprietate anticelulitică. Astfel, se împiedică acumularea de grăsimi sub formă de celulită.

  • 10. Antiinflamatorie

Inflamația este o problemă majoră care afectează majoritatea dintre noi astăzi și, dacă este ignorată, poate deveni gravă și chiar fatală. Brânza albastră are proprietăți antiinflamatorii.

Citește și alte articole:

Fasolea Albă – Cannellini: 9 beneficii de sănătate

Piper: 9 beneficii terapeutice

5 beneficii ale scorţişoarei

Top 15 beneficii ale conopidei

Ardei iute: 8 beneficii ale consumului