Boli frecvente ale femeilor

Boli frecvente ale femeilor

Boli frecvente ale femeilor

Majoritatea bolilor afectează atât bărbații, cât și femeile, dar sunt câteva afecțiuni de care suferă în special persoanele de sex feminin.

Scleroza multiplă

Este o boală a sistemului nervos central care afectează în special femeile. Mulți specialiști clasifică scleroza multiplă ca o boală autoimună,dar pentru că nu a fost identificat un antigen specific (o proteină care să stimuleaze răspunsul imun),mulți evită s-o considere o afecțiune autoimună. Cele mai multe persoane cu scleroză multiplă experimentează primele simptome ale bolii între 20 și 40 de ani.

Depresie

Oamenii de știință spun că această afecțiune este de două ori mai frecventă la femei decât la bărbați din motive biologice. Femeile experimentează fluctuații hormonale de-a lungul vieții care le pot afecta starea de spirit.

Sindromul oboselii cronice

Medicii descriu sindromul oboselii cronice ca pe o tulburare complexă,care se caracterizează prin oboseală extremă,dureri musculare,pierderi de memorie și insomnie. Femeile au de patru ori mai multe riscuri de a dezvolta această afecțiune decât bărbații.

Cancerul de sân

Se numără printre cele mai cunoscute afecțiuni ale femeilor. Înaintarea în vârstă,lipsa copiilor,debutul precoce al menstrauției (înainte de vârsta de 12 ani),menopauza după vârsta de 55 de ani,obezitatea,consumul de alcool sunt printre cele mai frecvente cauze care duc la apariția cancerului de sân.

Afecțiunile inimii

29% din persoanele care decedează din cauza bolilor de inimă sunt femei. Printre simptomele care te avertizează că nu stai bine cu sănătatea inimii sunt durerile în piept,greață,vărsături sau dificultăți de respirație.

Sindromul de colon iritabil

O afecțiune comună la femei care afectează intestinul gros este sindromul de colon iritabil. Această boală se caracterizează de regulă prin crampe,dureri,balonare,gaze,diaree și constipație constantă timp de cel puțin trei luni.

Infecții cu transmitere sexuală

Există numeroase motive pentru care femeile sunt mai predispuse să se îmbolnăvească de bolile cu transmitere sexuală decât bărbații. Unul dintre acestea este că mucoasa vaginului este mai delicată decât pielea de pe penis,ceea ce înseamnă că e mai ușor ca bacteriile și virusurile să se înmulțească.

Citește și alte articole:

Ceaiuri pentru menopauză

3 alimente ce combat sindromul premenstrual

6 Superalimente de care fiecare femeie are nevoie

Plante pentru afecțiuni ginecologice

10 teste de sănătate pe care orice femeie de peste 40 de ani trebuie să le facă