Boli de piele cauzate de stres

Boli de piele cauzate de stres

Boli de piele cauzate de stres

Stresul îşi lasă amprenta şi pe pielea noastră, făcându-se răspunzător de apariţia eczemelor, a dermatitei seboreice sau a herpesului.

Eczema. Sunt pete roşii ale pielii pe suprafaţa cărora apar mici vezicule cu lichid, însoţite de mâncărimi intense. Multe persoane care au eczeme descriu accentuarea acestora în perioadele stresante.

Herpesul. Este cauzat de un virus care rămâne în organism şi, în condiţii de surmenaj, se reactivează, producând leziunile caracteristice la nivelul buzelor: mici bubiţe grupate, ce conţin lichid, după spargerea cărora rămân nişte cruste gălbui.

Dermatita seboreică. Petele roşii de pe faţă se pot accentua odată cu creşterea gradului de oboseală.

Abcesele pielii şi furunculii, numite în mod general piodermite, sunt cauzate de faptul că imunitatea organismului scade ca urmare a stresului, ducând la infectarea pielii.

Tratamentul bolilor de piele cauzate de stres este de foarte multe ori unul de durată. Uneori, medicul dermatolog poate asocia medicaţiei specifice bolilor de piele şi medicamente care scad nivelul de stres (medicamente anxiolitice).

De cele mai multe ori, simpla evitare a situaţiilor stresante reuşeşte să ţină aceste afecţiuni în frâu, întârziindu-le evoluţia.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

10 minute de relaxare reduc stresul cu 68%

Modalități rapide de a scăpa de stres

7 alimente surprinzătoare care luptă cu stresul și anxietatea