Beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului

Beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului doftoria

Beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului

Dacă ați luat vreodată ghimbir pentru dureri de stomac, înțelegeți beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului. Acum 2.000 de ani în China, planta a fost folosită pentru a trata greața, stomacul deranjat, digestie și diaree. Rizomul subțire picant al plantei de ghimbir este ferm, cu o textura striată.  Poate fi galben, alb sau roșu, în funcție de varietate, și este acoperit cu o piele subțire sau groasă maro, în funcție de faptul că planta a fost recoltată matură sau tânără. Studiile au arătat că poate, de asemenea, ușura durerea musculară, poate elimina inflamația, poate ajuta la menstruația dureroasă și chiar poate încetini sau ucide celulele canceroase ovariene și de colon.

Iată câteva beneficii pentru sănătate ale ghimbirului:

  • Ghimbirul este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a ușura greața.
  • Poate reduce nivelul de proteine din urină, reduce scăderea aportului de apă și a cantității de urină, adică afectarea rinichilor cauzată de prea multă proteină în urină. Ghimbirul poate, de asemenea, să protejeze nervii la diabetici și să reducă nivelurile de grăsimi din sânge. Ghimbirul poate ajuta la fluidizarea circulației, și scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului.
  • Pacienții cu artrită dureroasă la genunchi cărora li sa administrat ghimbir, au prezentat o durere semnificativ mai mică.
  • Medicii chinezi consumă în mod obișnuit ghimbir pentru a trata simptomele răcelii și gripei. Rădăcina acționează ca un antihistaminic și decongestionant.

Atenție:

Ghimbirul poate, de asemenea, să scadă cantitatea de zahăr din sânge și să interacționeze cu medicamentele care modifică tensiunea arterială, așa că discutați cu medicul înainte de a utiliza ghimbir dacă luați medicamente.