Beneficiile consumului de cacao

Beneficiile consumului de cacao doftoria

Beneficiile consumului de cacao

Ciocolata este fabricată din boabe de cacao care aparțin regiunilor tropicale din America de Sud și Centrală, în special în Ghana. Acestea sunt mai întâi prăjite și apoi măcinate pentru a produce cacao. Boabele de cacao sunt folosite pentru fabricarea de pudră de cacao și ciocolată. Boabele de cacao provin din arborele de cacao Theobroma. Cacaua conține o mulțime de vitamine și minerale și sunt după cum urmează: proteine, vitamina A, calciu, potasiu, fosfor, fier, cupru si magneziu.

  • Sănătate: cacao conține antioxidanți sănătoși care ajută la stimularea sănătății și vă ajută să trăiți mai mult și mai sănătos. Conține antioxidanți flavonoizi, care ajută la prevenirea cancerului, precum și a bolii Alzheimer. Puteți folosi cacao pentru o inimă mai sănătoasă. De asemenea, ajută la reducerea tensiunii arteriale. Dacă consumați cacao, veți fi mai puțin predispuși la boli cardiovasculare. Fibrele prezente în cacao ajută la digestia adecvată a alimentelor. De asemenea, ajută la gestionarea greutății.  Consumul de cacao ajută la scăderea artritei și a altor boli care produc cheaguri de sânge.

 

  • Piele: o piele frumoasă și sănătoasă este o condiție necesară pentru a arăta bine. Bogată în antioxidanți, cacaua blochează radicalii liberi nocivi în organism. De asemenea, protejează organismul împotriva multor boli, inclusiv îmbătrânirea prematură. Are o cantitate mare de vitamina C și magneziu, care ajută la protejarea pielii și menținerea acesteia sănătoasă. Cacaua conține acizi grași omega 6, care ajută la vindecarea celulară. De asemenea, vindecă rănile și cicatricile rapid. Ajută la creșterea și protejarea fluxului sanguin la nivelul pielii, păstrând-o sănătoasă și strălucitoare.

 

  • Păr: Cacaua ajută la creșterea circulației sângelui în scalpul tău. Aceasta ajută la reducerea căderii părului. Cacaua are proprietăți antiinflamatoare, care ajută la reducerea șanselor de a obține infecții ale scalpului. De asemenea, ajută la îmbunătățirea sănătății generale a părului. Vă poate ajuta să obțineți acel păr voluminos!