Beneficii piersici pentru sănătate (reţetă gem de piersici, nectar de piersici)

beneficii piersici nectar gem

Beneficii piersici pentru sănătate (reţetă gem de piersici, nectar de piersici)

Beneficii piersici pentru sănătate: întrucât stimulează glandele digestive, piersicile au un ușor efect laxativ și un puternic efect diuretic. Sunt recomandate persoanelor care suferă de gută sau reumatism. Infuzia din frunze de piersic ajută la distrugerea de viermi intestinali. De asemenea, piersicile conţin vitamina E, singura sursă naturală, fără alte grăsimi, pentru această vitamină.

Beneficii piersici pentru sănătate: piersicile pot înlocui ciocolata, consumate pentru efectul de energizare, pentru că 100 de grame piersici conțin:

 • 0,7 g proteine
 • 0,09 gr lipide
 • 11,10 gr car­bo­hi­drați
 • 2 gr fibre
 • 5 mg calciu
 • 0,11 mg fier
 • 7 mg magneziu
 • 12 mg fosfor, care ajută la menținerea sănă­tății celulelor nervoase
 • 197 mg potasiu
 • 0,14 mg zinc
 • 0,068 mg cupru
 • 6,6 mg vitamina C

Piersicile sunt recomandate, de asemenea, în caz de anemie, constipație, hipertensiunea arterială, gastrite, inflamații ale rinichilor, bronșite, astmul, pietre la rinichi sau la vezica urinară. Datorită conținutului bogat în vitamina A, piersicile sprijină organismul în lupta împotriva formării celulelor maligne în organe și glande cu țesut epitelial. Totodată, fiind ușor de digerat, nutriționiștii recomandă curele cu piersici inclusiv vârstnicilor. Acestea sunt recunoscute pentru proprietățile sale antiîmbătrânire. În plus, conțin caroten, antioxidanți și vitamina C și ameliorează problemele gingivale.

Beneficii piersici pentru sănătate: Nectar de piersici

Ingrediente: 1 kg piersici; 500 ml apă; 300 gr zahăr; esență de vanilie.

Mod de preparare: se spală piersicile, se scot sâmburii, se pasează cu blenderul și se adaugă apa; se mixează până se obține o pastă fină; se toarnă apoi pasta obținută într-o cratiță și se pune pe foc circa 5 minute; se adaugă zahărul și se amestecă pentru omogenizare; după preferință, se poate adăuga esență de vanilie; se toarnă conținutul apoi în sticle închise ermetic, se pun la foc pe baie de aburi, 7-10 minute, și se lasă să se răcească; se vor depozita apoi la loc răcoros, în cămară.

Beneficii piersici pentru sănătate: Gem de piersici

Ingrediente: 1 kg piersici bine coapte; 500 g zahăr; zeama de la o lămâie; esență de vanilie sau de migdale.

Mod de preparare: se spală piersicile, se curăță de coajă și se taie bucăți, fiind eliminat sâmburele; se pun apoi într-o cratiță, se stropesc cu zeama de lămâie și se presară cu zahăr; se dă la rece câteva ore; se pasează apoi cu blenderul piersicile, apoi se pune cratița pe foc mic; se amestecă des să nu se prindă de fundul cratiței și să nu se afume gemul, iar din când în când se ia spuma care se formează deasupra; se lasă să fiarbă până ajunge la consis­tența dorită. După preferință, la final, gemul poate fi aromat cu esență de vanilie sau de migdale.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole