5 beneficii ale terapiei muzicale

beneficii ale terapiei muzicale doftoria

5 beneficii ale terapiei muzicale

Ce este terapia muzicală?
Înainte de a aprofunda beneficiile asociate, gândiți-vă la experiențele personale cu muzica. Cum te-a mișcat în trecut? Îți îmbunătățește în prezent viața? Credeți că are capacitatea de a restabili și de a menține sănătatea pozitivă?

Pentru a spune pur și simplu, terapia muzicală este, în esență, un mecanism de vindecare folosit de terapeuții de muzică acreditați. Folosind cu pricepere muzica, indivizii pot promova, restaura și menține toate aspectele legate de sănătatea lor. Acestea includ fizic, emoțional, psihologic, emoțional și chiar spiritual.
Prin utilizarea calităților emoționale și structurale ale muzicii, pacienții pot beneficia de o comunicare îmbunătățită, de dezvoltare personală, de învățare, de conștientizare de sine și de interacțiune. Așa cum am menționat, experții folosesc acest lucru în cadrul comunității Alzheimer cu rezultate incredibile.

Muzica și creierul
Terapia muzicală poate fi utilizată pentru o gamă largă de afecțiuni, inclusiv durere, autism, tulburări de dispoziție și multe altele. Deoarece această terapie nu este invazivă, este adesea foarte eficientă. Poate reduce chiar și dependența de medicamente farmaceutice.
Când ascultăm muzică, lucrurile incredibile apar în creierul nostru și, la rândul lor, alte structuri corporale. Deoarece aceste efecte sunt măsurabile și identificabile, muzica poate fi utilizată pentru o serie de aplicații terapeutice. De fapt, în timp ce ascultați muzică, o scanare IRM poate identifica ce părți ale creierului sunt active.

Ce este și mai uimitor este faptul că muzica are capacitatea de a stimula toate zonele creierului. În cadrul unui studiu, cercetătorii au dezvoltat o nouă metodă care le-a permis să vadă cum creierul procesează diferite aspecte ale muzicii. Pentru prima dată, cercetătorii au dezvăluit cum sunt activate diferite rețele în timp ce ascultați muzică. De la emoție la funcție motorie, creativitate și memorie, învățăm acum complexitatea muzicii și modul în care ne afectează. Deci, muzica este destul de minunată, cu toții știm asta.

Beneficiile terapiei muzicale
Pe măsură ce publicul larg devine mai conștient de metodele alternative de tratament, continuăm să vedem o schimbare a numărului de persoane care caută remedii naturale. Deși există o pastilă pentru aproape orice, aceste medicamente vin, de asemenea, cu o lungă listă de reacții adverse potențiale. Și, în unele cazuri, pot provoca mai mult rău decât bine.
Pentru majoritatea dintre noi, muzica este o parte esențială a vieții noastre de zi cu zi. Muzica vă poate ajuta să vă energizați, sporind bucuria generală și motivația. Sau, în alte cazuri, muzica poate promova relaxarea totală. Gândiți-vă la modul în care ascultați unele melodii, influențând instantaneu felul în care vă simțiți. Acum, gândiți-vă la acest efect puternic când ați fost canalizați într-o terapie non-invazivă eficientă din punct de vedere al costurilor.

Iată câteva dintre modalitățile prin care muzica ajută pacienții din întreaga lume. Sigur îți va îmbunătăți viața, precum și viața celor dragi.

Îmbunătățește simptomele autismului
Deși aceste persoane suferă de autism sever, ele prezintă abilități, și abilități extraordinare. Experții au descoperit că aproximativ 10% dintre pacienții cu autism au prezentat o îmbunătățire cu terapia prin muzică. Autismul este o tulburare a creierului care cauzează adesea probleme de dezvoltare semnificative, în special în interacțiunea și comunicarea socială. Persoanele fizice vor prezenta, de asemenea, comportamente neobișnuite care interferează cu funcționarea normală zilnică. Din fericire, pacienții cu autism prezintă adesea un interes sporit față de muzică. La rândul lor, aceștia pot îmbunătăți comunicarea nonverbală și verbală prin acest tip de terapie.
Cercetătorii au descoperit că atunci când muzica a fost folosită ca o intervenție pentru copii și adolescenți cu autism, comportamentele sociale, atenția, concentrarea, comunicarea, anxietatea și conștientizarea corpului s-au îmbunătățit.

Îmbunătățește simptomele depresiei
După cum știm, sănătatea mintală influențează sănătatea fizică.
Înainte de a opta pentru medicamente, să știți că există o mulțime de metode naturale pentru a îmbunătăți starea de spirit pe termen lung. De la dietă la exerciții fizice, meditație la remedii pe bază de plante, atunci când începeți să lucrați cu corpul și cu mintea, lucrurile incredibile încep să se întâmple. Pentru cei care caută opțiuni mai puțin invazive, cercetătorii au descoperit că terapia muzicală ajută.
Nu numai că sa demonstrat că această terapie îmbunătățește starea depresivă, dar reduce și ritmul cardiac, frecvența respiratorie și tensiunea arterială. În cadrul unui studiu cheie, persoanele au primit fie îngrijire standard pentru depresie, fie îngrijire standard plus terapie muzicală. Cercetătorii au fost interesați de măsuri precum anxietatea, depresia, funcționarea generală, calitatea vieții și abilitatea de a identifica emoțiile. Cercetătorii au descoperit că terapia muzicală individuală cu îngrijire standard a fost mai eficace decât asistența standard în monoterapie. Cercetătorii au ajuns la concluzia că terapia cu muzică este o soluție eficientă în rândul persoanelor în vârsta cu depresie, adăugând îmbunătățiri valoroase la metodele de tratament stabilite anterior.

Îmbunătățește dezvoltarea fătului
Rredarea muzicii îndreptate spre uter în timpul sarcinii târzii poate duce la un copil mai receptiv la muzică după naștere. Interesant, muzica poate influența, de asemenea, comportamentul neonatal pozitiv.
Cercetătorii au documentat un număr de beneficii potențiale, incluzând creșterea în greutate, creșterea ratelor de alimentare, reducerea ritmului cardiac și somnul mai profund. Deși o mulțime de cercetări s-au concentrat asupra muzicii și a uterului, cercetătorii au raportat dovezi pozitive după naștere.
În timp ce studiau sugari prematur, cercetătorii erau interesați de modul în care muzica afectează funcția fiziologică, precum și funcția de dezvoltare. Utilizarea terapeutică intenționată a sunetului și a cântecelor de noapte, aplicată de un terapeut de muzică certificat, a produs o serie de efecte pozitive.
Atât funcția respiratorie cât și funcția cardiacă au fost îmbunătățite, precum și comportamentele de hrănire. Cercetătorii au ajuns la concluzia că atunci când poeziile preferate de părinți sunt cântate cu voce tare, nu numai că aceasta poate îmbunătăți funcția fiziologică, dar și îmbunătățește legătura. Acest lucru scade stresul părinților și al copiilor în mod natural.

Îmbunătățește gestionarea durerii
Când oamenii iau medicamente pentru durere, aceste medicamente se leagă de receptorii din creier. Din păcate, ratele de dependență sunt surprinzătoare.
În situații severe, decesele cauzate de supradoze sunt o consecință nefericită. Și dacă nu sunt oferite opțiuni alternative, impactul negativ asociat acestor medicamente va continua să afecteze milioane de oameni. Când luăm aceste medicamente, creierul nostru eliberează oxitocina, ajutându-ne la ameliorarea durerii.
In timpul intervențiilor chirurgicale deschise la inimă, muzica are capacitatea de a crește în mod natural nivelurile de oxitocină, asigurând ameliorarea durerii naturale. Aceste efecte au fost observate chiar și în rândul pacienților cu cancer. Cercetătorii au concluzionat că terapia muzicală poate oferi pacienților cu cancer efecte benefice, incluzând o stare de spirit îmbunătățită, o durere redusă și o anxietate redusă.
Atunci când ascultați muzică, centrul creierului este activat. La rândul său, acest lucru declanșează eliberarea de dopamină. Interesant, cercetătorii au descoperit de asemenea că tipul de muzică poate influența în mod divers. Când ascultătorii au descoperit că muzica este plăcută, ei au raportat mai puține dureri în comparație cu cei care au ascultat muzica „neplăcută”.
Așa cum am menționat, muzica ne încurajează creierul să elibereze opioide. La rândul său, acest lucru face munca mai puțin agonizantă. Atunci când cânți sau dansezi, reduci pragul de durere, în comparație doar cu ascultarea.

Îmbunătățește sănătatea inimii
Credeți sau nu, atunci când ascultați muzică, corpul primește răspunsuri inconștient. Muzica poate influența ritmul cardiac și chiar sa dovedit a îmbunătăți tensiunea arterială. Acest lucru are sens, deoarece muzica are capacitatea de a scădea sentimentele de stres și anxietate, ceea ce scade direct tensiunea arterială.
În Japonia, ratele de demență sunt în creștere. Pentru a îmbunătăți simptomele, cercetătorii au fost interesați de efectele terapiei muzicale. Studiind persoanele în vârstă cu demență, cercetătorii au descoperit că terapia prin muzică a sporit activitatea parasimpatică. Cercetătorii au ajuns la concluzia că atunci când ascultau muzică, acestor pacienți li se atenua anxietatea. Toate acestea promovează sănătatea inimii pozitive.
Există un motiv pentru care suntem atrași de muzică – corpul și mintea noastră răspund în mod natural. Bazați-vă pe puterea muzicii și cum vă poate îmbunătăți sănătatea.