Băuturi care te relaxează

Băuturi care te relaxează doftoria

Băuturi care te relaxează

Când te simți lipsită de vlagă, ai tendința să apelezi la băuturile energizante, chiar dacă acestea au un efect nociv și de scurtă durată. Totuși, ar trebui să te gândești că nu energia este cea care îți lipsește, ci poate relaxarea, acea stare de bine care te ajută să perseverezi în tot ceea ce faci. De aceea, poate ar trebui să încerci câteva din băuturile relaxante, care îți redau calmul și înlătură oboseala!

Lapte cald
O cană cu lapte cald la sfârșitul unei zile stresante este băutura perfectă. Laptele conține un aminoacid numit triptofan care are rolul de a ameliora starea de nervi și de a relaxa întregul corp. Îl poți bea chiar înainte de culcare, pentru a fi sigură că vei avea și un somn liniștit.

Ceai verde
Nu este bun numai pentru slăbit, ci și pentru rolul său în a calma stările de anxietate. Compușii antioxidanți din ceaiul verde ajută la reducerea stresului și la detoxificarea organismului. Unde mai pui că sporește concentrarea și îmbunătățește memoria? Poți bea o cană de ceai verde în fiecare zi, însă nu seara!

Suc de fructe
Un suc de fructe făcut în casă nu numai că te va relaxa și îți va reda buna dispoziție, dar va ajuta și la întărirea imunității. Poți prepara unul din portocale, grapefruit și lămâie, fructe bogate în vitamina C sau un suc obținut din mere și morcovi, bogat în vitaminele A și E.

Apă de cocos
Este o sursă excelentă de magneziu și potasiu și ajută la relaxarea mușchilor. Grație vitaminelor din complexul B, această băutură te va ajuta să ai un somn liniștit datorită faptului că reduce stresul și scade presiunea sângelui. O poți bei zilnic, în ce cantități dorești.

Smoothie de banană
Un smoothie din banane este o băutură pe care o poți prepara oricând, mai ales dacă ai probleme cu stresul. Fructele sunt bogate în potasiu, magneziu și alte minerale importante, care detensionează mușchii și ajută la refacerea celulelor creierului.

Smoothie de avocado
Pe lângă conținutul bogat de grăsimi, avocado conține vitamine din complexul B care ajută la îmbunătățirea memoriei și sporește activitatea celulelor neuronale. Încearcă un smoothie de avocado combinat cu semințe de chia. Acestea sunt bogate în magneziu și ajută la reducerea stresului.