7 alimente care te scapă de balonare

balonare alimente balonarea doftoria

Balonare: 7 alimente care te scapă de balonare

  • 1. Bananele

Fiind ușor digerabile și laxative, bananele sunt fructele cel mai indicate în caz de indigestie. Ele ajută prin neutralizarea supraacidităţii provocate de sucurile gastrice şi contribuie la reducerea iritaţiei cauzate de ulcerul gastric prin acoperirea mucoasei stomacului. Pectina, o fibră solubilă care se regaseşte în banane este un aliat important al digestiei.

  • 2. Nucșoara

Este un remediu des utilizat pentru calmarea flatulenţei şi pentru stimularea proceselor digestive. Praful de nucşoară amestecat cu ghimbir şi coriandru este un ajutor eficient pentru indigestie. Nucşoara adăugată în ceai poate ajuta și la alinarea durerilor de cap cauzate de indigestie.

  • 3. Pulberea de salvie

Printre efectele ei benefice asupra sănătății se numără și reducerea gazelor stomacale. Cu un sfert de oră înainte de masă, dizolvi o lingură de pulbere într-o jumătate de cană cu apă și o bei. Pulberea de salvie se găsește la magazinele cu produse naturiste. Leacul nu este recomandat femeilor însărcinate și nici celor care alăptează.

  • 4. Semințe de fenicul

Feniculul este folosit drept remediu natural în tratarea problemelor digestive încă de pe vremea dacilor. În caz de balonare, este indicată infuzia obținută din semințele plantei. Peste o lingură de semințe, torni o cană de apă fierbinte și lași la infuzat 10 minute. Bei cu un sfert de oră înainte de mesele principale, timp de două săptămâni zile.

  • 5. Prunele

Prunele sunt alimente laxative foarte des folosite. Sunt recomandate a se consuma uscate, simple sau sub formă de compot. Prunele uscate sunt și ele o sursă bogată de vitamine (A, C, grupul B) şi de minerale (calciu, magneziu, potasiu, seleniu, fier). De asemenea, prunele uscate oferă organismului o bună doză de fibre care potolesc foamea şi amână apetitul alimentar pentru mai multe ore.

  • 6. Cerealele cu ovăz

Principalul tău aliat în lupta cu constipatia şi balonarea, ovăzul este recomandat datorită fibrelor şi vitaminelor pe care le conţine şi care sunt benefice digestiei. Ovăzul poate fi consumat sub formă de cereale integrale, aliment care îți oferă, de asemenea, senzaţia de saţietate, chiar dacă nu ai consumat o cantite mare.

  • 7. Semințele de mărar

Un leac eficient împootriva gazelor la stomac sunt și semințele de mărar. Peste două lingurițe de semințe torni 200 de ml de apă fierbinte. Lași 10 minute la infuzat. Bei câte o jumătate de cană, de patru ori pe zi, până când scapi de această problemă.