Aspirină naturală: cu ce plante poți înlocui aspirina

aspirină naturală

Aspirină naturală: cu ce plante poți înlocui aspirina

Aspirină naturală: aspirina poate fi înlocuită cu plante care conțin salicină – un fel de aspirină vegetală. Salicina este un compus natural care se găsește în scoarța mai multor specii de arbori. Dozele mari de salicină pot fi toxice, provocând leziuni ale rinichilor, ulcer gastric, diareea, hemoragii sau disconfort digestiv.

Aspirină naturală: Iasomie

Iasomia este una din sursele naturale de aspirină. Potrivit specialiștilor europeni, un ceai de iasomie este ca o pilulă de aspirină naturală. Iasomia normalizează circulaţia, reduce fragilitatea capilarelor şi scade riscul apariţiei unor cheaguri de sânge. Infuzia de iasomie combate crampele, ameliorează somnul și crește imunitatea. Pentru infuzia de iasomie, temperatura apei trebuie să nu fie mai mică de 100 de grade. Se pune apa la fiert timp de 10 minute sau până când dă în clocot. După ce a dat în clocot se pune la foc mic și se lasă încă 2 minute. Se ia de pe foc și se adaugă o cantitate echivalentă a 2 linguri de frunze de ceai de iasomie. Infuzia de ceai de iasomie trebuie păstrată timp de 15 minute, într-un vas acoperit cu un capac. Frunzele de ceai de iasomie sunt îndepărtate.

Aspirină naturală: Muguri de plop

Mugurii de plop sunt bogați în salicilați. Se culeg la sfârșitul lui februarie și începutul lui martie. Preparatele din muguri de plop sunt utilizate în afecţiuni respiratorii, renale, boli reumatice, hemoroizi, plăgi, arsuri, afecţiuni dermatologice, flatulenţă, diaree, infecţii urinare, cistită. Tinctura se prepară din 25 g muguri zdrobiți, care se macerează 10 zile în 100 ml alcool. Se iau câte 15 picături diluate în 50 ml apă, de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de mese.

Aspirină naturală: Coaja de salcie

Coaja de salcie este foarte bogată în salicilați. Decoctul din coajă de salcie se recomandă ca remediu natural împotriva febrei, a nevralgiilor, reumatismului și gutei. Se pune la fiert, la foc mic, pentru 20-30 de minute, 2 linguri de scoarță bine uscată și mărunțită într-un sfert de litru de apă. După răcire se filtrează și lichidul rezultat se bea, câte 2-3 linguri, pe parcursul zilei.

Aspirină naturală: Crețușcă

Crețușca este o plantă care înflorește în lunile de vară. Bobocii de flori conţin mai mult acid salicilic decât coaja de salcie. Planta conține salicilați doar când este în stare proaspătă, aceștia evaporându-se prin uscare. Ceaiul din flori de crețușcă este folosit pentru ulcerele de stomac şi durerile de cap, ca diuretic, antiseptic, pentru răceli febrile, diaree şi arsuri la stomac. Ceaiul se prepară prin amestecarea a 250 ml de apă fierbinte cu o lingură de frunze sau flori uscate. Amestecul se lasă la infuzat pentru 15 minute după care se strecoară. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Aspirina: 10 proprietăţi şi beneficii pentru sănătate

Intoxicaţia cu aspirină: simptome şi dozaj

Medicamente fără reţetă! Deşi par inofensive, ce probleme pot apărea de la ele

Intoxicaţia cu paracetamol: simptome şi tratament