Arsuri ale pielii: 5 remedii naturale

Arsuri ale pielii remedii naturale

Arsuri ale pielii remedii naturale

Păstrează la îndemână aceste plante și unguente preparate din plante pentru a le folosi când te confrunți cu arsuri de piele, mici accidente în bucătărie când te tai, iritații.

Uleiul de sunătoare grăbește vindecarea

În arsurile ușoare, superficiale, deci fără bășici, uleiul de sunătoare este util. Pregătește-l din timp! Toacă flori de sunătoare și pune-le într-un borcan închis la culoare. Acoperă cu ulei vegetal și lasă-le la macerat 3 săptămâni. Unge rana cu acesta, inclusiv după ce face o crustă, până la vindecare.

Unguent din cătină albă

Până în luna octombrie, găsești cătină albă din care poți face o alifie cicatrizantă. Peste 3 linguri de pastă de cătină, obținută prin zdrobirea boabelor, adaugă 6 linguri de unt sau de untură și încălzește totul pe baie de aburi. La final, pune și o lingură de lanolină pură. Le amesteci bine până obții unguentul. Îl aplici pe zonele afectate, la nevoie.

Decoctul de tătăneasă are efect antiinflamator

În cazul unui abces dentar, înainte și după tratamentul dat de dentist, clătește gura și fă gargară cu decoct de tătăneasă de 2-3 ori pe zi. Prepară-l din 4-5 lingurițe de rădăcină mărunțită și 250 ml de apă. Le lași la fiert 10 minute, apoi strecori și răcești.

Tinctura de pătlagină alungă urmele de acnee

De ajutor în ștergerea urmelor lăsate de acnee s-a dovedit și tinctura de pătlagină. Pentru un tratament eficient, folosește un amestec de tincturi de pătlagină, mugur de plop, mărului lupului și propolis, în părți egale. Aplică zilnic, pentru o oră, o compresă făcută cu 1linguriță din acest amestec și 5 linguri de ceai de gălbenele.

Ceai de levănțică

Băile locale cu ceai de levănţică împiedică infectarea şi cicatrizează rănile cauzate de tăieturi. Pui o lingură de flori la 250 ml cu apă clocotită. Pentru închiderea rănilor, sunt indicate și băile cu alte infuzii de plante:

– gălbenelele (2 linguri de flori uscate la 250 ml de apă),

– coada-șoricelului (3 linguri de plantă la o cană cu apă),

– isop (1-2 linguri la o cană cu apă).

Utile sunt și decocturile de:

– iederă (200 g frunze proaspete fierte într-un litru de apă 10 minute),

– dentiță (o lingură de plantă la 250 ml de apă).

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Arsura

Arsuri solare: 14 remedii eficiente

Aplicarea cremei cu factor de protecţie solară

Ochelari de soare: importanța lor și cum îi alegem