Ardei iute: 8 beneficii ale consumului

ardei iute doftoria

Ardei Iute

Ardeii iuți sunt bogați în multe substanțe nutritive care le fac vitale pentru vindecarea și prevenirea unei întregi game de boli.

1. Nutrienți:
Ardeii iuți sunt bogați în substanțe nutritive esențiale, cum ar fi vitamina C, care este un puternic antioxidant solubil în apă. Ajută la stimularea și crearea colagenului, principala proteină structurală a corpului. Colagenul este necesar pentru menținerea vaselor de sânge, a țesuturilor, a pielii și a oaselor. O sursă bogată în vitamina C care stimulează imunitatea și purifică corpul de radicalii liberi care cauzează cancer. De asemenea, ajută la prevenirea bolilor de deficiență cum ar fi scorbutul. Ardeii iuți sunt, surse bune de antioxidanți precum vitamina A și flavonoide cum ar fi luteina, beta-carotenul, alfa-carotenul, zea xantina și criptoxantina. Aceste substanțe ajută la protejarea corpului dumneavoastră de radicalii liberi care cauzează cancer și ajută la reducerea pigmentării și eliminarea acneei.

2. Analgezic:
Ardeii iuți conțin acest compus eficient numit capsaicină. Capsaicina are multe beneficii pentru sănătate și ardeii iuți își obțin proprietățile analgezice datorită prezenței lor.

3. Antiinflamatorii:
Ardeii iuți ajută, de asemenea, la ușurința condițiilor inflamatorii cum ar fi bronșita și durerea reumatică. Aceștia sunt agenți antiinflamatori deosebit de eficienți și datorează o mare parte din proprietățile lor antiinflamatorii la capsaicină.

4. Anti-cancerigen:
Cancerul este una dintre cele mai periculoase boli astăzi, și mulți oameni cedează în fiecare an. Ardeii iuți vă pot împiedica să deveniți unul dintre ei. Acești ardei conțin compuși fitochimici, despre care se știe că pot combate boala. Capsaicina, un alt compus important prezent în ardeii iuți, ajută la combaterea și eliminarea celulelor canceroase.

5. Antibacterian:
Capsaicina a dovedit proprietăți antibacteriene, care o fac un agent eficient pentru reducerea și eliminarea infecțiilor bacteriene cum ar fi stafilococi și diaree.

6. Antifungic:
Capsaicina are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene și antifungice.

7. Agent de subțiere:
Ardeii iuți acționează ca un agent de subțiere și ajută la dizolvarea proteinelor complexe precum fibrina. Fibrina este o proteină insolubilă, a cărei acumulare poate duce la formarea cheagurilor de sânge în vasele de sânge. Aceste cheaguri de sânge pot duce la creșterea tensiunii arteriale, arterele înfundate și produc infarctul vascular cerebral sau infarctul miocardic. Ardeii ajută la dizolvarea acestui fibrin.

8. Reduce colesterolul:
Colesterolul este o problemă cu care ne confruntăm cei mai mulți dintre noi. În ciuda folosirii medicamentelor, uneori nu vedem rezultatele dorite. La fel ca multe alte tipuri de ardei, ardeii iuți joacă un rol important în curățarea corpului dumneavoastră de colesterol rău.

Avertismente:
Odată ce mâcați prea multi ardei iuti și gura dvs. „ia foc”, cel mai bun lucru de făcut este să consumați ceva absorbant, cum ar fi pâinea. Deși ați fi tentați să beți apă, amintiți-vă că acest lucru va grăbi doar călătoria capsaicinei către stomac. Fii atent cu cantitatea de ardei iuti pe care o consumi. Mancatul prea mult de ardei iute ar putea duce la reflux de acid din cauza prezenței capsaicinei. Acest lucru poate duce la arsuri la stomac sau greață.