Care sunt cele mai bune momente ale zilei în care să bei apă

apa

Apa. Care sunt cele mai bune momente ale zilei în care să bei apă

  • Imediat după ce te-ai trezit

Un pahar sau două de apă ajută organismul să se „trezească” şi el la viaţă, activează organele şi stimulează metabolismul. În plus, dacă adaugi în ea puţin suc de lămâie proaspăt stors, vei stimula curăţarea sistemului digestiv de toxinele formate peste noapte. Apa cu lămâie este un diuretic natural şi cel mai bun alcalinizat dintre toate alimentele alcaline din lume.

  • Când te simţi slăbit sau fără energie

Un pahar de apă te va revigora şi te va ajuta să te concentrezi mai bine.

  • Înainte de a face baie

Tot persoanele cu probleme cardiace e bine să se hidrateze înainte de a supune corpul variaţiilor de temperatură. În felul acesta, menţin ritmul cardiac la nivel sănătos.

  • Când îţi este puţin foame

Lichidul consumat umple stomacul, calmează aciditatea cauzată de foame. În plus, nutriţioniştii spun că, de cele mai multe ori, confundăm foamea cu setea. Spunem că am mânca ceva când, de fapt, pofta s-ar potoli foarte uşor cu un pahar cu apă. Trucul e util celor care sunt la cură de slăbire.

  • Cu aproximativ o jumătate de oră înainte de masă

Câteva înghiţituri sunt binevenite deoarece ajută digestia, păcălesc foamea şi te ajută să nu mănânci prea mult.

  • Înainte şi după sală şi exerciţii fizice

E important să te hidratezi când faci sport. Apa previne febra musculară, îţi dă energie şi ajută la reglarea nivelului fluidelor din corp. E bine să bei 300 de ml de apă înainte de antrenament şi câte puţin în timpul desfăşurării acestuia.

  • Înainte de a te duce la culcare

Au nevoie de hidratare în special cei cu probleme cardiace, pentru a preveni atacul de cord şi atacul cerebral. Pe de altă parte, prea multă apă consumată înainte de culcare îţi poate strica somnul din cauză că vei avea nevoie la baie.

Citeşte şi alte articole:

Retenția de apă: 8 cauze ale acestei afecțiuni

Deshidratare: 5 semne că aveți nevoie de mai multă apă

Cauzele apariţiei sindromului de gură uscată

Ce se întâmplă dacă bei 3 litri de apă zilnic pentru 4 săptămâni