Apa de stafide curăță ficatul

Apa de stafide curăță ficatul doftoria

Apa de stafide curăță ficatul

Un ficat sănătos este important pentru întreaga bunăstare a corpului. Cel mai eficient remediu de curățare și de detoxificare a ficatului este apa cu stafide.

Stafidele reprezintă o sursă naturală de vitamine și minerale, dar aceste beneficii sunt multiplicate în mod considerabil dacă bei apa în care au fost înmuiate. Acest lucru se datorează reducerii conținutului de zahăr, fapt ce te ajută să obții un remediu excelent pentru ficat.

Medicii recomandă consumul de stafide dimineața, întrucât acestea ajută la îngrijirea inimii, elimină colesterolul rău, scad nivelul de trigliceride și previn constipația și indigestia.

Balonarea, durerea sau disconfortul în zona ficatului, problemele cu digestia sau refluxul gastroesofagian sunt printre simptomele care te anunță că ai nevoie să elimini toxinele din organism.

Atunci când ficatul nu mai funcționează bine, te poți confrunta și cu transpirații excesive, mâncărimi ale pielii, îngrășare sau, dimpotrivă, pierderea apetitului.

Ajută la detoxificarea organismului

Dacă bei apă de stafide timp de patru zile consecutive, cel puțin o dată pe lună, ajuți ficatul să funcționeze mai bine. Beneficiile sale vor fi vizibile în acele momente în care te simți greoi sau observi că ai o digestie lentă sau dureroasă.

Îmbunătățește digestia

Consumul de apă de stafide este o metodă simplă și eficientă de a purifica sângele și de a stimula funcționarea corespunzătoare a ficatului. Acest lichid contribuie și la separarea acizilor gastrici, ajutând la procesarea eficientă a alimentelor și la absorbția nutrienților. Vei observa aceste beneficii cam la două zile de când ai început „cura” cu apă de stafide.

Detoxifică ficatul cu apa de stafide

Alege stafidele de cea mai bună calitate, organice. Evită stafidele foarte deschise la culoare (aproape galbene). Culoarea deschisă a stafidelor este un indicator al tratamentului cu dioxid de sulf. Cele mai bune stafide sunt cele închise la culoare, maronii.

Pune o jumătate de cană de stafide în apa fierbinte, la primele ore ale dimineții. După 15 minute, spală bine stafidele. Stafidele spălate se pun într-o cană și se umple cu apă fiartă, răcită în prealabil, la temperatura camerei. Se lasă să stea 24 de ore, până dimineața următoare. Se va consuma apa și se vor mânca stafidele pe stomacul gol. Urmează acest regim timp de 4 zile.

Poți ține acest program de detoxifiere o singură dată pe lună, fără a avea teamă de reacții adverse.