5 motive pentru un pahar cu apă cu scorțișoară

apă cu scorțișoară

Apă cu scorțișoară – 5 motive pentru un pahar cu apă cu scorțișoară

  • 1. Combate durerea de dinți

Scorțișoara poate ameliora și durerea de dinți. Acest condiment are proprietăți antifungice care acționează asupra zonei afectate de durere, ameliorând-o. De fapt, stomatologii uneori recomandă pacienților să bea un pahar de apă cu scorțișoară pudră pentru a preveni durerea.

  • 2. Îmbunătățește sensibilitatea la insulină

Insulina este unul dintre cei mai importanți hormoni din corpul nostru, jucând un rol vital în transportul zahărului în sânge și în celule. Scorțișoara poate reduce uimitor rezistența la insulină, plus că ajută hormonul să își îndeplinească mai bine funcția.

  • 3. Întărește imunitatea

Scorțișoara este sursă importantă de antioxidanți puternici, cum sunt polifenolii și proantocianidinele (vitamina P). Acești compuși luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi în organism. Bea apă cu scorțișoară pentru a întări sistemul imunitar, pentru că scorțișoara are proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale care protejează corpul de
diverse afecțiuni.

  • 4. Previne afecțiunile dermatologice

Se pare că atunci când bei un pahar de apă călduță cu scorțișoară este îmbunătățită textura pielii. Poate nu știai, dar scorțișoara pudră este sursă importantă de antioxidanți și fibre. Fibrele ajută la eliminarea toxinelor din organism, prevenind astfel afecțiunile dermatologice care pot să apară.

  • 5. Ameliorează crampele menstruale

Această băutură naturală pe bază de scorțișoară poate fi băută în anumite perioade din lună. Femeile care se confruntă cu crampe în timpul menstruației pot bea un pahar cu apă călduță și o lingură scorțișoară pudră, pentru a ameliora durerea. Scorțișoara are proprietăți analgezice și anticoagulare, care sunt foarte bune pentru controlul fluxului sănătos și care previn în mod eficient formarea cheagurilor de sânge.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole:

7 motive pentru care să adăugați scorțișoară la cafea

5 beneficii ale scorţişoarei

5 plante medicinale pentru accelerarea metabolismului

Cum să faci unt de nuci