Apă cu bicarbonat de sodiu pe stomacul gol! Ce beneficii îţi poate aduce

apă cu bicarbonat

Apă cu bicarbonat de sodiu pe stomacul gol! Ce beneficii îţi poate aduce

Fă-ţi un obicei din a-ţi începe ziua cu un pahar de apă cu bicarbonat de sodiu. Băutura este una extrem de sănătoasă şi are o mulţime de beneficii pentru organismul tău: previne infecţiile urinare, pietrele la rinichi, refluxul acid şi echilibrează pH-ul corpului.

Amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă călduţă şi bea de două ori pe zi, de preferat pe stomacul gol. Pe termen lung, acest remediu îţi alcalinizează organismul şi previne apariţia bolilor.

Atenţie! Supradozajul e periculos! Un consum exagerat de bicarbonat de sodiu e dăunător, chiar letal.

Apă cu bicarbonat de sodiu pe stomacul gol! Ce beneficii îţi poate aduce:

  • Previne infecţiile urinare

Apă cu bicarbonat de sodiu are proprietăţi antiseptice, fiind cunoscută pentru faptul că reduce aciditatea urinei. În acelaşi timp, ajută la detoxifierea organismului, purificarea sângelui, curăţând, în acelaşi timp, rinichii şi vezica urinară.

  • Echilibrează pH-ul organismului

Toată lumea a auzit că e bine să bei apă călduţă cu lămâie dimineaţa, pe stomacul gol. Este cel mai bun alcalinizant dintre toate alimentele alcaline din lume, iar într-un organism preponderent alcalin starea de boală nu poate, efectiv, exista, viruşii, bacteriile şi ciupercile nu se pot reproduce, nici măcar supravieţui. Dacă în acest amestec adaugi şi o linguriţă de bicarbonat, efectul este cu atât mai mare. Bicarbonatul echilibrează pH-ul, ceea ce ajută digestia, previne osteoporoza, artrita sau cancerul.

  • Acţionează ca un antiacid

Arsurile la stomac şi refluxul acid sunt semne ale dezechilibrelor minerale din organism, precum deficitul de magneziu sau de potasiu. Ele pot fi tratate cu apă şi bicarbonat de sodiu, care neutralizează acidul din stomac, tratează şi previne balonarea, ajută digestia. De altfel, bicarbonatul a fost recunoscut de secole ca fiind un excelent pansament gastric, datorită capacităţii sale de a neutraliza secreţiile acide din stomac.

  • Tratează micozele bucale

Fiind un puternic alcalinizant, această băutură poate trata micozele bucale dacă se fac gargare sau pur şi simplu se ţine în gură. Bicarbonatul va echilibra pH-ul din cavitatea bucală.

  • Te ajută să slăbeşti

Tot apa cu lămâie şi bicarbonat de sodiu, având proprietăţi detoxifiante, elimină şi toxinele stocate în celulele grase. Rezultatul apare dacă ai, totuşi, grijă la alimentaţia generală în perioada acestei cure.

  • Previne apariţia pietrelor la rinichi

Dacă ai prea mult calciu în organism, dar deficit de magneziu şi potasiu, rişti să faci pietre la rinichi. Consumul de apă cu bicarbonat de sodiu hidratează şi „spală” rinichii, distribuind în organism mineralele de care au nevoie organele. E bine să consulţi, totuşi, medicul înainte de a folosi acest remediu.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Care sunt cele mai bune momente ale zilei în care să bei apă

10 Motive pentru un pahar de miere cu lămâie în fiecare zi