Ce alimente pline de zahăr ar trebui evitate

alimente pline de zahăr doftoria

Alimente pline de zahăr

Alimentele cu conținut bogat de zahăr pot duce la obezitate, diabet și boli cardiace. Aproximativ 1,9 miliarde de adulți și 41 de milioane de copii sunt obezi în întreaga lume. Consumând prea multe alimente cu conținut ridicat de zahăr, de prea multe ori vă poate face dependent de zahăr. În mod surprinzător, nu toate alimentele au un gust dulce. De exemplu, pizza congelată.  Aceste alimente simple cu carbohidrați duc la o creștere rapidă a glucozei. Mai jos vă prezentăm alimente cu conținut ridicat de zahăr pentru a evita reducerea riscului de obezitate și de boli asociate.

Cerealele pentru micul dejun sunt rapide, ușoare, disponibile, crocante și gustoase. Dar ați știut că acestea conțin exagerat de mult zahăr, în special cele comercializate copiilor? Evitați orice fel de cereale pentru micul dejun care conține arome adăugate și prea mult zahăr. Consumați fulgi de porumb simpli, și orice cereale care nu are zahăr adăugat.

Ceaiul verde are beneficii uimitoare pentru sănătate. Cofeina scăzută și băutura antioxidantă ridicată pot lupta împotriva oricărei boli și vă pot restabili sănătatea. Multe ceaiuri verde aromate au câștigat popularitate datorită gustului lor unic și gustului dulce. Acestea conțin zahăr și / sau îndulcitori artificiali, ambele fiind dăunătoare. Cafeaua este, de asemenea, o băutură mult iubită, dar adăugarea zahărului și a cremei îi poate reduce bunătatea. În plus, cafeaua aromatizată din lanțurile de cafea conține aproximativ 100 g de zahăr suplimentar pe porție. Atenție, consumați ceai verde pur și cafea neagră fără zahăr și cremă pentru a preveni problemele de sănătate.

Sucurile de fructe ambalate conțin adaos de zahăr și arome și culori artificiale. Acestea pot conține aproximativ 30-40 g de zahăr și aproximativ 170 de calorii. Un suc conține 39 de grame de zahăr. Incredibil, dar adevărat. Deci, evitați să beți sucuri de fructe ambalate. Faceți sucul proaspăt presat acasă și lăsați-l fără să adăugați zahăr. Înlocuiți sucurile carbogazoase cu băuturi de detoxifiere sau cu sucuri de fructe.

Pizza congelată sau orice alt aliment congelat conține o cantitate mare de zahăr, conservanți, culoare și aromă adăugate. Sosul de pizza conține, de asemenea, o cantitate generoasă de zahăr pentru a spori gustul.

Ketchup-ul este delicios. Ketchup-ul conține mult zahăr și sare, împreună cu aditivi și conservanți. Sarea și zahărul sunt echilibrate într-o manieră calculată. O lingură de ketchup conține 4 grame de zahăr adăugat.

Fructele uscate și conservate sunt delicioase. Cu toate acestea, fructele conservate, sunt conservate în siropul de zahăr, care nu numai că distruge fibrele și vitaminele, ci și crește numărul de calorii. Consumați fructe proaspete în locul celor uscate pentru a reduce la minimum cantitatea de zahăr și de calorii.

Pâinea este făcută din făină, zahăr și drojdie. Făina este un carbohidrat simplu care devine defalcat în glucoză în organism. Consumarea multor felii de pâine poate duce la o creștere a nivelului glicemiei și insulinei. Consumați pâine integrală pentru a adăuga carbohidrați complecși la dieta dumneavoastră. De asemenea, consumați tărâțe de ovăz sau legume în loc de pâine.

Prăjiturile, produsele de patiserie și gogoșile nu numai că, conțin zahăr suplimentar, dar sunt făcute din făină și ingrediente bogate în grăsimi, care nu sunt bune pentru sănătatea ta. Consumați o cantitate limitată din aceste alimente dulci din când în când. Înlocuiți făina cu morcovul, tărtăcuța, dovleacul, etc.

Sosul de spaghete la borcan are și un conținut ridicat de zahăr. O porție de sos de paste conține 10 g zahăr. Prin urmare, în loc să cumperi sos de paste din supermarket, fă-l acasă. Este destul de simplu, iar rețeta este accesibila.

Biscuitii conțin mult zahăr. Mai ales dacă sunt cumpărați de pe piață. Aceștia conțin făină, fructe uscate, zahăr, conservanți și aditivi alimentari. Aceste ingrediente îi fac gustoși, dar și periculoși. Coaceți biscuiți acasă. Înlocuiți făina cu făină integrală de grâu sau cu fulgi de ovăz.