7 alimente pe care nu știai că le poți congela

alimente pe care le poți congela doftoria

Alimente pe care le poți congela

  • 1. Făină

Făina este ceva care ar trebui să fie într-adevăr depozitat în congelator și nu în cămară, probabil că acolo este locul în care făina este chiar acum. Dar, ca multe alimente, făina durează mai mult pusă în congelator. De aceea majoritatea brutarilor preferă să-și păstreze făina înghețată. În plus, atunci când ingredientele sunt reci. Înghețarea făinurilor încetinește foarte mult cât de repede se va strica, precum și de a le proteja de infestarea cu dăunători. Pur și simplu depozitați făina în recipiente etanșe, cum ar fi borcane sau pungi mari de plastic.

  • 2. Orez gătit

Japonezii spun că înghețat, apoi reîncălzit, orezul are gustul cel mai bun. Probabil că ați încercat orezul rece și ați observat că textura devine tare și uscată. De multe ori, depozitarea orezului rămas în frigider chiar și pentru o zi face ca acesta să fie destul de necomestibil. Dar metoda congelatorului este diferită. Împachetați orezul umed proaspăt gătit într-un recipient etanș sau o pungă de plastic, apoi închideți-l imediat. Când reîncălziți orezul congelat, acesta va fi proaspăt, umed și delicios, la fel ca orezul proaspăt gătit.

  • 3. Struguri

Strugurii înghețați fac una dintre cele mai bune gustări sănătoase pe care le-ați încercat vreodată. Sunt crocante și fabulos de dulci și sunt unul dintre cele mai ușoare alimente de pregătit. Tot ce trebuie să faceți este să le spălați, să le uscați și apoi să le întindeți pe o foaie de copt. Așezați foaia în congelator timp de trei sau patru ore și apoi păstrați-le în pungi de plastic care se pot reînchide, pentru a vă bucura mai târziu sau pentru a le mânca imediat. Puneți câteva într-un pahar de vin alb pentru a-l răci, în loc să utilizați gheață care se poate topi în vinul dvs. și îi puteți distruge gustul.

  • 4. Porumb pe ştiulete

Ați visat vreodată să vă bucurați de gustul dulce al porumbului, în mijlocul unei ierni? Porumbul proaspăt, poate dura până la un an, când este înghețat în felul cel mai potrivit. Puneți-l în pungi de congelare cu coaja și mătasea intactă și atunci când se va dezgheța, va fi minunat, suculent și proaspăt.

  • 5. Nuci

Datorită conținutului lor ridicat în ulei, nucile se pot râncezii foarte repede. De fapt, după doar două săptămâni la temperatura camerei, uleiurile din multe tipuri de nuci pot începe să se râncezească, dar dacă le îngheți, le va încetini acest proces. Plasați ceea ce veți folosi imediat în frigider, deoarece deschiderea și închiderea repetată a unei pungi în congelator introduce umiditatea și potențialul de contaminare. Depozitați restul în congelator ambalându-le bine în plastic într-o pungă de congelare sigilată.

  • 6. Usturoi

Niciodată nu poți avea prea mult usturoi și suntem de acord. Nu numai că adaugă multă aromă unui fel de mâncare, dar oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate. Usturoiul este foarte ușor de înghețat. Puteți pur si simpli să îl puneți în congelator. Cel mai important lucru este să selectați cea mai bună calitate, deoarece va avea cel mai bun gust după îngheț. Asigurați-vă că nu există mucegai sau lăstari verzi și că este bine uscat și ferm, nu lipicios sau umed. Poate fi depozitat în condiții de siguranță timp de câteva luni într-un recipient de congelare din plastic sau de sticlă.

  • 7. Ceapă

Ca și usturoiul, ceapa este uimitoare când vine vorba de a adăuga aromă și de beneficii pentru sănătate. Îndepărtați-le coaja și tăiați ceapa, apoi puneți în pungi de congelare din plastic și păstrați-le în congelator până când sunteți gata să le utilizați. Nici măcar nu trebuie să le dezghețați mai întâi, ci doar să le arunci în sosul tău, supă, tocană, chiar din congelator.