Alimente interzise: 5 alimente pe care să le eviți la cumpărături

alimente interzise

Alimente interzise: 5 alimente pe care să le eviți la cumpărături

  • 1. Alimente interzise: conserve bogate în sodiu

Stiai că 80% din aportul de sodiu din corp provine din alimentele prelucrate și conservate? Acestea sunt foarte periculoase întrucât cresc tensiunea arterială. Inlocuiește-le cu produse de sezon, proaspete, sau în cel mai rău caz cu legume congelate.

  • 2. Alimente interzise: dulciuri și alimente bogate în grăsimi nesănătoase

Aici lista este foarte lungă. Pe de o parte avem produsele cu mult zahăr, așa zisele „calorii goale” care ne îndoapă corpul cu zahăr fără să aibă vreo proprietate nutrițională: cerealele dulci pentru mic dejun, gogoși, produse de patiserie, prăjituri, înghețată și suc. Acestea te seacă de energie și îți dau senzația de foame, plus că acestea cresc șansele de obezitate.

  • 3. Alimente interzise: ingrediente pe care nu poți să le pronunți

O regulă foarte simplă de care trebuie să ții cont la cumpărături: citește ambalajul produselor și dacă vezi primele cinci ingrediente au un nume pe care nu îl poți pronunța, renunță la ele. Incearcă să cumperi produse cu cât mai puține ingrediente.

  • 4. Alimente interzise: carne bogată în nitrați și grăsimi saturate

Cărnurile procesate, cum sunt mezelurile, șuncă, salamurile, cârnați și hot-dog-ul conțin nitrați, aditivi chimici care au rolul să le conserve prospețimea. Nitrații au fost legați de cancerul de stomac și alte boli degenerative. Grăsimile saturate, de asemenea, sunt foarte periculoase, întrucât ridică nivelul de colesterol rău din sânge.

  • 5. Alimente interzise: produsele „naturale”

Dacă vezi pe etichetă că scrie „natural” sau „slab în grăsimi”, asta nu înseamna că produsele respective chiar sunt așa. E vorba de prăjituri, dressinguri de salată sau iaurturi în principal. Ai mare grijă și citește lista de ingrediente înainte să le cumperi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole:

5 alimente care ar trebui consumate zilnic

6 Alimente cu proprietăți antiinflamatoare naturale

4 tipuri de alimente care pot declanșa migrene

Creierul: ce ne afectează creierul și cu ce alimente îl protejăm