5 alimente de evitat seara sau înainte de somn

alimente de evitat seara sau înainte de somn doftoria

Alimente de evitat seara sau înainte de somn

Există anumite alimente care vă pot afecta capacitatea de a obține un somn odihnitor. În plus, mâncarea unor alimente târziu pe timp de noapte poate împiedica pierderea în greutate. Unele alimente pot duce chiar la o stare de sănătate precară dacă sunt consumate chiar înainte de culcare.

1. Țelina: țelina este o hrană pe care nu ar trebui să o mâncați niciodată înainte de culcare. Acest lucru se datorează faptului că țelina este un diuretic natural, adică împinge apa prin sistemul dumneavoastră și asta vă va face să vă treziți în timpul nopții pentru a ajunge la toaletă pentru că țelina te face să urinezi mai des decât de obicei.

2. Laptele: multe studii au arătat că laptele nu este o gustare bună pentru culcare. Conținutul de lactoză din lapte poate provoca o prăbușire majoră a zahărului din sânge peste noapte. Dacă vă treziți adesea simțind că aveți senzația că nu vă puteți concentra pe nimic până când prima cafea cu mult zahăr vă trezește corpul dvs., atunci paharul de lapte de noaptea târziu ar putea fi vinovatul.

3. Înghețată: înghețata este una dintre cele mai des întâlnite dulciuri care se consumă noaptea târziu, dar este și una dintre cele mai proaste alegeri pentru poftele de noapte. Grăsimea din înghețată este din punct de vedere tehnic o sursă de energie pentru organism, ceea ce este confuz pentru corpul dumneavoastră dacă vă pregătiți de somn. Alimentele bogate în zahăr chiar înainte de culcare au fost legate de coșmaruri.

4. Carne: porții mari de carne, în special carnea roșie (dar și carnea de pasăre), poate duce la o noapte neliniștită. Este mai bine să vă obțineți proteinele devreme și să mâncați mai puțină carne la cină. Proteina necesită un proces de digestie extins, care va menține organismul activ în timpul orelor de somn. Sistemul dvs. nu va avea șansa de a se odihni și reîncărca pentru a doua zi dacă organismul este ocupat digerând carnea.

5. Pizza: este una dintre cele mai frecvente gustări de noapte. Este ușor de luat și mâncat, are un gust minunat și satisface foamea datorită carbohidraților și brânzei. Dar acei carbohidrați și grăsimile saturate care te fac să te simți plin va face ca nivelul insulinei tale să sară peste noapte și să fie stocat ca grăsime atunci când nu le folosești într-o activitate imediată.