Alimente cu zero calorii

Alimente cu zero calorii doftoria

Alimente cu zero calorii

Există alimente cu zero calorii. Ce înseamnă acest lucru? Alimentele cu zero calorii sunt cele pentru care procesul de digestie implica un consum mai mare de calorii decât numărul de calorii aduse de aceste alimente. Alimentele cu zero calorii sunt toate surse foarte bune de minerale, vitamine și apă naturală.

Lista completă a alimentelor cu zero calorii

Merele, caisele, sparanghelul, sfecla roșie, broccoli, conopida, morcovii, țelina, afinele, castraveții, fenicul, usturoiul, grapefruit, fasolea verde, prazul, lămâia, salata verde, ceapa, portocalele, ardeiul gras și ardeiul iute, ananasul, prunele, zmeura, spanacul, căpșunile, napi, ridichile (și cele albe și cele roșii), roșiile, pepenele verde – sunt bunătățile din lista de alimente cu zero calorii.

Lista cu alimente cu zero calorii mai conține și toate condimentele, ierburile aromate, varza albă și roșie crude și varza murată.

Fructele din lista alimentelor cu zero calorii pot fi incluse la micul dejun, legumele sunt ideale la prânz și la cină. Morcovii și citricele, dar și merele pot fi alegerea cea mai bună pentru gustări.

Toate aceste alimente cu zero calorii își păstrează beneficiul unui aport caloric nesemnificativ dacă sunt consumate în cantități rezonabile (mai ales merele, pepenele roșu, sfecla roșie, portocalele, ananasul și prunele). Toate legumele verzi pot fi consumate fără limită.

Sucurile preparate din fructele și legumele din listă pierd calitatea de alimente cu zero calorii, prin pierderea fibrelor pe care acestea le conțin.