10 alimente care nu expiră niciodată

alimente care nu expiră

Alimente care nu expiră niciodată

  • 1. Orezul

Orezul alb își menține conținutul de nutrienți și aroma timp de 30 de ani atunci când este depozitat în recipiente ermetic închise, ferit de umezeală. Orezul brun nu are aceeași proprietate; conținutul său mai mare de ulei îl face să devină rânced foarte repede (aproximativ 6 luni).

  • 2. Sarea

Având în vedere că clorura de sodiu este un mineral care este luat de pe Pământ, termenul său de valabilitate nu ar trebui să fie o surpriză. Sarea de masă sau sarea de mare, va rămâne la fel ca și în ziua în care ați cumpărat-o. Totusi, adăugarea de iod la sarea de masă reduce durata de depozitare, deci, se așteaptă ca acesta să dureze doar aproximativ 5 ani.

  • 3. Zahărul

Zahărul va fi bun pentru consum oricând, deoarece nu susține creșterea bacteriană. Dar asigurați-vă că îl patrați etanș și ferit de umezeală.

  • 4. Fasolea

Fasolea uscată poate rămâne sigură pentru consum tot timpul. Aceasta va avea nevoie de mai mult timp pentru a se înmuia când este gătită. Zahărul este cel mai bine păstrat în recipiente etanșe pentru a ține umezeala departe. Nu își pierde valoarea nutritivă odată cu trecerea timpului, astfel încât termenul de valabilitate este clasificat ca nedeterminat.

  • 5. Pastele

Pastele din făină de grâu sau orez, pot fi de asemenea consumate în siguranța oricând, însă trebuie depozitate etanș.

  • 6. Mierea

Mierea a fost numită singura mâncare care durează pentru totdeauna. Aceasta își poate schimba culoarea și poate începe să se cristalizeze, dar va rămâne în condiții de siguranță pentru consum. Dacă mierea este cristalizată, puneți borcanul deschis în apă caldă și amestecați până când cristalele se dizolvă. Cel mai vechi vas de miere găsit vreodată se crede a fi de o vechime de 5500 de ani.

  • 7. Pastrama

Rețetele originale au inclus carnea uscată de la animalele de vânat mari, cum ar fi elan sau bivol, care a fost măcinată și amestecată cu fructe de padure și grăsime topită. Astăzi, rețetele pentru pastramă sunt adesea modificate, având în vedere preocupările legate de siguranța alimentelor, deci, e posibil ca termenul de valabilitate să aibă de suferit.

  • 8. Mălaiul

Pentru a păstra mult timp mălaiul, păstrați-l uscat, bine etanșat și într-un loc răcoros. Acest aliment iși va păstra caracteristicile si va fi sigur pentru consum pe perioada nedeterminată.

  • 9. Laptele praf

Gustul nu este la fel de bun, dar unul dintre principalele motive pentru care există lapte praf este că durează mai mult. Este, de asemenea, mai ușor de transportat și depozitat decât laptele proaspăt.

  • 10. Oțetul alb

Puteți cumpăra oțet alb fără grijă că va expira vreodată. Acesta se va menține bun pentru consum pe timp îndelungat. Așa că aveți tot timpul pe ce pune mâna atunci când aveți nevoie de pansamente, aromă sau pentru de curățenia de uz casnic.