Alimente care dau dureri de cap

Alimente care dau dureri de cap

Alimente care dau dureri de cap

Printre cauzele durerilor de cap se numără alimentaţia, schimbările climatice sau anumite parfumuri.

Iată ce alimente trebuie să eviţi pentru a preveni durerile de cap:

Ciocolata în exces: cercetările prezentate recent de Societatea Internaţională pentru Studiul Durerilor de Cap (International Headache Society – IHS) sugerează că, de fapt, cacao poate proteja celulele nervoase care cauzează dureri de cap sau migrene.

Dar 22% dintre persoanele care resimt astfel de dureri au identificat ciocolata ca fiind unul dintre principalii factori care duc la encefalita.

Alimente care dau dureri de cap

Brânza maturată: poate declanşa o durere de cap, explică specialiştii. De vină, în acest caz este o substanţă numită tiramină, care se formează pe măsură ce proteinele din brânză se descompun.

Cu cât un sortiment de brânză este mai vechi, cu atât va conţine mai multă tiramină.

Printre cele câteva exemple de brânzeturi pe care ar trebui să le evităm pentru a nu avea dureri de cap, se numără brânza albastra, cea elveţiană, cedar (cheddar) şi gouda.

Alimente care dau dureri de cap

Indulcitorii artificiali: cauzează în unele cazuri migrene.

Vin roşu în exces.

Mâncărurile sau băuturile prea reci deoarece afectează terminaţiile nervoase din zona obrajilor şi a tâmplelor.

Citricele provoacă uneori dureri de cap.

Alimente care dau dureri de cap

Mezelurile: nitraţii şi nitriţii utilizaţi drept conservanţi în hot-dogs, şuncă şi diverse preparate din carne pot dilata vasele de sânge şi pot declanşa deseori dureri de cap.

Cofeina: puţină cafea ne poate ajuta să scăpăm de o astfel de durere, în schimb, prea multă cofeină poate provoca durerea de cap.

Remedii naturale pentru migrene

Ghimbirul: funcţionează ca o aspirină naturala reducând durerile de cap. Ia o linguriţă de ghimbir murat sau o felie de ghimbir proaspat peste care stoarce puțină lămâie la primul semn de durere.

Consumă peşte de 2-3 ori pe săptămână: un studiu suedez realizat a arătat o reducere cu 28% a numărului de atacuri migrenoase şi o reducere cu 32% a intensităţii durerilor în cazul celor care consumă omega 3.

Ulei de lavanda: poate fi inhalat sau aplicat local. Ca tratament prin inhalare se recomandă 2-4 picături la fiecare 2-3 ceşti cu apă clocotită.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Migrena

Ce afecțiuni se pot ascunde în spatele amețelilor

Nevroza: tratamentele pe bază de plante medicinale

10 Tratamente naturiste cu plante pentru durerile de cap

Cum să-ți faci un medicament natural pentru dureri de cap

Boli de toamnă: afecţiuni care se agravează în sezonul rece

Ce boli vă pot provoca anumite griji, emoţii şi temeri