Top 5 alimente care afectează ficatul şi funcţionarea acestuia

alimente care afectează ficatul

Alimente care afectează ficatul: Zahăr

Fiecare produs dulce, dar nu numai, este dăunător sănătăţii. Ficatul transformă zahărul în grăsimi, dar consumând mai mult zahăr el va acumula şi mai multe grăsimi în ficat.

Acesta este motivul pentru care consumul excesiv de zahăr duce la probleme precum ficat gras, hiperaciditate.

Ştim că este greu, dar recomandat este să se reducă cantitate de zahăr consumat în fiecare zi.

Alimente care afectează ficatul: Mâncare la conservă

Mâncarea din conserve, indiferent de ce este, este bogată în grăsimi şi sare plus zahăr, care sunt nocive pentru sănătatea ficatului. Recomandat este să eviţi pe cât posibil de mult conservele.

Alimente care afectează ficatul: Mâncare tip fast food

Toată mâncarea de tip fast-food şi cea procesată conţin o cantitate mare de grăsimi saturate, care sunt foarte greu de digerat.

Consumul de alimente nesănătoase provoacă presiune în exces şi inflamaţie în ficat. Recomandat este să le eviţi sau să le consumi foarte rar.

Alege să te menţii sănătoasă adoptând o dietă echilibrată şi bogată în legume şi fructe.

Alcool

Aportul ridicat de alcool este dăunător ficatului şi cauzează o afecţiune numită ciroză. Recomandat este să se reducă consumul de alcool.

Alimente care afectează ficatul: Sare

Aportul ridicat de sare este, de asemenea, dăunător pentru sănătatea ficatului. Se pare că prin consumul excesiv de sare (Sare multă în organism) creşte riscul de fibroză (hepatică), care este o afecţiune a ficatului.

Prin urmare, pentru a menţine organul sănătos, evită să mai adaugi sare în exces în mâncare.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeste și alte Articole:

Alimente pentru ficat gras (steatoza hepatica)

Plante medicinale pentru ficat (ceai, infuzie, macerat)

Tratamente naturiste pentru ficat (regenerare, detoxifiere, ficat mărit)

Top 13 alimente pentru sănătatea ficatului

Cancer de ficat: simptome, cauze, tratament, riscuri

Transplant de ficat: când este necesar, riscuri, informații, procedura