Alimente bogate în fier

Alimente bogate în fier doftoria

Alimente bogate în fier

Fierul este esențial pentru a avea o stare bună de sănătate, fiind o componentă importantă a hemoglobinei, de folos în oxigenarea organismului. Deficiențele de fier sunt o problemă destul de întâlnită, având drept simptome pierderea părului, amețeala, slăbiciunea fizică. Alimentele pe care le consumi pot avea o influență pozitivă, ajutându-te să absorbi mai ușor fierul.

Spanacul
Frunzele verzi abundă în general în elemente nutritive și antioxidanți, dar spanacul este regele salatelor. Acesta conține mai mult fier decât carnea de vită, având 3 mg de fier la o cantitate de 85 de grame, 17% din necesarul zilnic recomandat.

Lintea
Boabele de linte sunt o sursă excelentă de fier. Pe lângă gustul lor bun și calitățile nutritive excepționale, acestea sunt recomandate în special vegetarienilor și persoanelor care țin post. Pot fi adăugate în salate sau consumate în supe și diverse preparate. O cantitate de 250g de linte conține 7 mg de fier.

Ghimbirul
Acest delicious condiment, folosit atât în preparate, cât și în băuturi precum ceaiurile sau limonada, ajută la întărirea sistemului imunitar, în special în perioadele reci, însă beneficiile sale nu se opresc aici. Totodată conține și fier, de aceea îl poți include în dieta ta.

Cerealele integrale
Spre deosebire de restul tipurilor de cereale, cele integrale conțin fier în mod natural, pe când celelalte au adaos de fier. Atunci când le cumperi citește cu atenție eticheta și uită-te cu atenție la calitățile nutriționale menționate, în special la cantitatea de fier conținută.