Afecţiuni cauzate de machiaj

Afecţiuni cauzate de machiaj

Afecţiuni cauzate de machiaj

Cea mai serioasă problemă legată de folosirea produselor cosmetice este rănirea corneei. Periuţa de la rimel sau creionul de ochi pot zgâria din greşeală corneea . De foarte multe ori, asemenea zgârieturi se pot infecta, ducând la formarea unui ulcer corneean. Leziunile la nivelul corneei sunt foarte dureroase şi necesită intervenţie medicală urgentă.

Toate produsele cosmetice conţin conservanţi care inhibă apariţia bacteriilor din produs. Cu toate aceste precauţii luate de firmele producătoare, în contact cu pielea, periuţa de la mascara sau creionul se pot contamina cu bacterii care trăiesc pe suprafaţa corpului dumneavoastră. Unele persoane chiar pot să contacteze diferite tipuri de conjunctivită, ca urmare a contaminării cosmeticelor sau a aplicatorului de la rimel.

Conservanţii din produsele cosmetice, în afara faptului că inhibă apariţia bacteriilor, au şi un rol negativ: pot să irite ochiul şi pielea în cazul persoanelor foarte sensibile. De asemenea, există persoane alergice la anumite arome sau ingredienţi, cum ar fi colofoniul şi lanolina. Aceşti ingredienţi pot cauza lăcrimare, mâncărime şi roşeaţă la nivelul ochiului sau chiar inflamarea pleoapei.

Persoanele alergice trebuie să încerce mai multe produse cosmetice hipoalergice până să găsească unul care să li se potrivească. De exemplu, creioanele de ochi şi fardurile tip pudră pot fi mai puţin iritante decât tuşul sau fardurile de ochi lichide. Persoanelor sensibile la rimelul rezistent la apă ar putea să li se potrivească mai bine rimelul care se înlătură cu apă.

Dacă problema persistă şi după ce aţi schimbat rimelul, s-ar putea să nu fie o problemă alergia, ci să aveţi o blefarită, o inflamaţie cronică a pleoapelor, pe care numai un doctor o va diagnostica.

Citeşte şi alte articole:

3 remedii pentru ochi obosiți

Alimente nutritive pentru ochii sănătoși

Legătura dintre culoarea ochilor și diverse afecțiuni

Ce afecțiuni posibile sunt anunțate de mâncărimea ochilor

Cearcăne: 9 sfaturi şi remedii pentru a combate cearcănele