Afecțiuni care se agravează toamna și sfaturi

afecțiuni care se agraveazǎ toamna

Afecțiuni care se agravează toamna și sfaturi

Afecțiuni care se agravează toamna: durerile de cap constante, secrețiile nazale, tusea, dureri în gât și oboseala sunt unele dintre simptomele care pot apǎrea toamna. Gripa este una din afecțiunile specifice sezonului rece, asta din cauza scăderii umiditǎții, dar și pentru că adulții și copiii petrec mai mult timp în interior iar schimbul de germeni este mult mai intens.

Ploaia, vântul puternic și variațiile de umiditate sunt factori care contribuie la reducerea puterii sistemului imunitar, ceea ce face ca rǎcealǎ sǎ aparǎ mai repede. Cu toate acestea, pe lȃngǎ rǎcealǎ existǎ anumite boli care pot fi agravate de sozonul rece dacǎ pacientul nu este atent.

Afecțiuni care se agravează toamna: Bolile reumatice – Boli reumatice, cum ar fi artrita care este agravatǎ în acest sezon, ceea ce duce la creșterea sensibilității și a durerilor articulare. Bǎile fierbinți, acupunctura, unguentele antinflamatorii și analgezicele nu trebuie sǎ vǎ lipseascǎ toamna. De asemenea evitați plimbările cȃt vremea este rece sau ploioasǎ.

Afecțiuni care se agravează toamna: Astmul bronșic – Toamna este sezonul care favorizează astmul, fie cǎ este vorba de astm alergic specific sau de astm uscat. Pacinții trebuie sǎ acorde atenție sistemului imunitar al organismului, sǎ pǎstreze un mediu de viațǎ activ și sǎ aeriseascǎ frecvent.

Afecțiuni care se agravează toamna: Ulcerul gastroduodenal sau ulcer peptic – O altǎ boalǎ agravatǎ de această perioadǎ a anului este ulcerul. Durerile provocate de ulcerul gastric sunt mai frecvente imediat după masă, în timp ce durerile cauzate de ulcerul duodenal sunt mai frecvente la câteva ore după o masă. Consumul de ceai, fără zahăr și produse proaspete din lapte fermentat pot ajuta pacientul. De asemenea, ȋn acest caz se recomandǎ consumul de mere și banane coapte.

Afecțiuni care se agravează toamna: Insuficiența cardiacǎ – Corpul încearcǎ sǎ se adapteze la schimbările climatic, ceea ce poate suprasolicita sistemul cardiorespirator. Se recomandă precauție în această perioadă a anului, precum și respectarea strictă a tratamentului prescris. De asemenea, se recomandǎ plimbǎrile de 30, 40 de minute ȋn aer liber.

Afecțiuni care se agravează toamna: Obezitatea – Ȋn lunile reci organismul uman poate acumula în mod activ grăsime, așa cǎ pentru a menține o greutatea normalǎ, creșteți aportul de legume și fructe, consumați alimente bogate ȋn vitamina C și nu uitați de exercițiile fizice.

Afecțiuni care se agravează toamna: sfaturi

Este foarte util sǎ consumați un decoct de rădăcină de pătrunjel sau o infuzie de plante (mușețel, coada-calului, pătlagina).

Sǎ vǎ relaxați, mai ales cǎ toamna pot apǎrea tulburări de dispoziție și depresie. Pentru a vǎ elibera de stres beți un ceai calmant seara, porniți muzica ȋncet și dormiți devreme. De asemenea se recomandǎ consumul de produse naturale care susțin sistemul nervos.

Nu ignorați semnalele pe care vi le dǎ organismul. Daca aveți palpitații, dureri abdominale, sau alte probleme apelați la medic.

Nu abuzați de alimentele sǎrate și condimentate. Beți multe lichide și nu uitați de sport.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi categoria de simptome şi boli