ADHD: Îngrijirea copilului cu ADHD

adhd

Îngrijirea copilului cu ADHD

Creşterea unui copil cu ADHD , adică deficit de atenţie sau tulburare hiperkinetică – un sindrom ce vizează surprinzător de mulţi copii dar şi adulţi (1 din 10 copii cu vârste între 5 şi 17 ani, respectiv 1-5% dintre adulţi) – presupune numeroase provocări pentru părinţi.

În acest sens nu există o ”reţetă” care să funcţioneze în toate cazurile şi să contribuie la ameliorarea simptomelor şi la o mai bună relaţionare cu cel mic, însă cunoaşterea acestei probleme şi ajutorul specializat primit pot face minuni.

Îngrijirea copilului cu ADHD

De asemenea, cel mic manifestă hiperactivitate, adică agitaţie exagerată, în special când trebuie să stea jos mai mult timp, imposibilitatea de a rămâne calm, este „distrat”, este predispus la accidente, pare că nu ascultă când i se vorbeşte, acţionează înainte de a gândi, vorbeşte excesiv, uită repede, este foarte nerăbdător şi impulsiv şi se plictiseşte repede.

În caz contrar, copilul şi mai târziu adultul (60% din copiii diagnosticaţi cu ADHD continuă să prezinte aceste simptome la vârsta adultă) se va confrunta cu mari probleme atât în familie cât şi în societate deoarece mare parte dintre aceste simptome persistă.

Îngrijirea copilului cu ADHD

Este important ca părinţii să accepte faptul că ADHD reprezintă pur și simplu o diferență funcțională în creier, nu că respectivul copil nu poate diferenţia binele de rău.

Citește mai multe despre această afecţiune la www.cognitune.com

Părinții și persoanele care îl au în grijă trebuie să-și construiască şi să-şi adapteze propriile căi (discurs, gesturi, limbaj emoţional, mediu) pentru a interacționa cu el.

De asemenea, pentru un minor cu ADHD consistența este vitală. Printr-o abordare de susţinere, bine structurată, comportamentele provocatoare pot fi limitate, iar copilul poate înflori.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte articolul integral la Sursă: https://farmaciiledona.ro/dona-info/ngrijirea-copilului-cu-adhd-I1507

Citeşte şi alte articole:

Boli pe care le poate lua copilul de la şcoală sau grădiniţă

Dezechilibru psihic: simptome, cauze și remedii

Cum afectează televizorul creierul copiilor

Obezitatea la copii şi adolescenţi: sfaturi utile şi tratament dietetic

Dislexie: tratament, simptome, diagnostic