Aciditate gastrică: tratament şi remedii naturiste

Aciditate gastrică

Aciditate gastrică

Aciditatea gastrică este cauzată de o alimentaţie acidă, care constă în grăsimi prăjite, alcool, dulciuri, băuturi carbogazoase şi condimente picante.

Aciditate gastrică: Varza, efect alcalin

Sucul obţinut din frunze proaspete de varză este eficient în tratarea ulcerului gastric, datorită efectului puternic cicatrizant.

De asemenea, varza are efect alcalinizant, neutralizând aciditatea gastrică. După ce ai spălat bine frunzele, taie-le în bucăţi mici şi pune-le într-un storcător.

Sucul trebuie consumat imediat, pentru a nu se oxida. De regulă, se beau câte 300 ml de suc de varză pe zi.

Proprietăţile cicatrizante ale verzei se datorează mucilagiilor, sulfului, sărurilor de potasiu şi altor substanţe benefice pe care le conţine.

Aciditate gastrică: Pătlagina atenuează iritaţiile

Frunzele şi seminţele plantei reduc inflamaţiile mucoasei intestinale, acţionând ca un burete în absorbţia toxinelor.

De asemenea, atenuează iritaţiile de la nivelul mucoasei stomacului. Prepară un ceai dintr-o linguriţă de plantă uscată şi 200 ml de apă clocotită.

Acoperă cana şi aşteaptă 10 minute, apoi strecoară. Bea ceaiul la nevoie, dar nu mai mult de trei căni pe zi.

Aciditate gastrică: Obligeana, doctorul sistemului digestiv

Numită în popor „trestie mirositoare”, obligeana a fost utilizată încă din cele mai vechi timpuri în medicina populară, având un efect fortifiant asupra organismului.

Planta se administrează şi ca adjuvant în numeroase afecţiuni digestive.

Pentru a scăpa de arsurile stomacale, prepară un ceai dintr-o linguriţă cu pulbere peste care torni 250 ml apă clocotită.

Lasă la infuzat 15 minute, apoi strecoară şi bea pe stomacul gol.

Consumă două căni pe zi, cu 30 de minute înainte de mese. Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.

Aciditate gastrică: Gălbenelele au proprietăţi cicatrizante

Florile de gălbenele ajută la protejarea şi la menţinerea integrităţii mucoaselor stomacale şi duodenale.

Pentru a regla aciditatea gastrică, este indicat să bei o cană de infuzie.

Peste una-două linguri de flori uscate, toarnă 200 ml de apă clocotită, acoperă vasul şi lasă la infuzat10-15 minute, apoi strecoară.

Nu este recomandat să bei acest ceai o perioadă mai lungă de trei luni.

Aciditate gastrică: Salcâmul, pansament pentru stomac

Ceaiul din flori de salcâm combate aciditatea gastrică şi atenuează senzaţia de arsură.

Prepară o infuzie din florile plantei din două linguriţe de salcâm peste care torni 250 ml de apă clocotită.

Acoperă recipientul şi lasă la infuzat 15 minute. Bea două – trei căni de ceai, înainte de masă.

La fel de eficientă este şi mierea de salcâm, cunoscută pentru tratarea ulcerelor cauzate de bacteria Helicobacter pylori.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeste și alte Articole:

Hiperaciditate gastrică: simptome, cauze și tratament naturist

Tulburări gastrointestinale: cauze şi remedii naturiste

Esofagita de reflux: simptome, cauze și tratament

Refluxul gastro-esofagian: simptome și remedii

Ceaiuri pentru dureri de stomac