13 Fructe şi Legume contra îmbătrânirii

Fructe Legume Doftoria fructe şi legume

Fructe şi Legume contra îmbătrânirii!

Fructele şi legumele de orice fel conţin antioxidanţi cunoscuţi şi necunoscuţi, dar omul poate beneficia de acest dar al naturii doar consumându-le sub forma lor integrala.

Varza, broccoli, conopida şi alte legume crucifere conţin substanţe care îndepărtează estrogenul nociv şi estompează cancerul de sân.

Roşiile stopează şi previn cancerul de pancreas, iar legumele bogate în beta caroten ( morcovii şi legumele verzi sau portocaliu închis ) sunt un remediu pentru cancerul endometrial.

Lycopenul – o substanţă activă prezentă în sânge. Se găseşte în roşii şi poate întreţinut  mâncând zilnic roşii.

Lipsa acidului folic prezent în legumele verzi şi în leguminoase este asociată cu depresia şi pierderea facultăţilor mintale.

Spanacul protejează în mod special vederea şi se administrează împotriva acţiunii de opacizare a cristalinului (cataractă).

Sucul extras din fructe şi legume conţine substanţe anti-îmbătrânire.

Fructele au acelaşi efect dacă sunt crude sau uşor fierte. Fierberea creşte absorbţia de beta caroten. Pigmentul de culoare sunt dovada antioxidanţilor.

Vegetarienii au mai multi antioxidanţi în sânge şi aceştia reuşesc să stopeze bolile cronice şi îmbătrânirea. Vegetarienii consumă mai putin fier (strâns în carne) şi mai puţine calorii, dar şi mai puţine grăsimi periculoase.

1.  Avocado – conţine grăsime monosaturată care este rezistentă la oxidare. Avocado scade colesterolul în aceeaşi măsură cu o dietă săracă în grăsimi. Este foarte bogat în potasiu.

2. Afinele – conţin antioxidanti numiti antocianine – la fel ca vinul rosu şi ceaiul verde. Ajută la tratarea infecţiilor urinare.

3. Căpşunele şi Zmeura – sunt fructe bogate în vitamina C.

4. Broccoli – conţine multi antioxidanţi şi vitamina C, beta caroten, glutation şi luteina. Este cea mai bogată sursă de crom, un oligoelement care prelungeşte viata şi protejează împotriva ravagiilor insulinei. In cazul femeilor, broccoli ajută la eliminarea tipului nociv de estrogen.

5. Varza – este o legumă cruciferă ca şi broccoli. Stopează cancerul se stomac şi de sân. Un antioxidant din varză accelerează eliminarea estrogenului nociv. Se consumă crudă (salată) sau uşor fiartă.

6. Ceapa – împiedică colesterolul rău, LDL, să devină toxic şi să atace arterele. La cai ceapa se foloseşte pentru dizolvarea cheagurilor de sânge.

7. Spanacul – are un antioxidant numit luteină considerat la fel de puternic ca şi beta carotenul, alt oxidant prezent în spanac. Este cel mai important protector împotriva bolilor de ochi (cataractă şi degenerarea retinei). O ceaşcă de spanac crud sau fiert reduce riscul îmbolnăvirii de cancer la plămâni. Este bogat în acid folic – un protector al creierului şi arterelor.

8. Rosia – conţine cea mai importantă cantitate de lycopen – un antioxidant mai puternic decât beta carotenul. Lycopenul conservă capacităţiile mintale şi fizice la bătrâneţe. Nivelul ridicat de lycopen în sânge reduce riscul îmbătrânirii, cel de cancer pancreatic şi cervical. Sucul de roşii, sosurile, roşiile la cutie, bulionul sunt cei mai cunoscuţi apărători ai tinereţii.

9. Morcovii – beta carotenul din morcovi, consumat zilnic, reduce riscul de cancer la plămâni. Pigmentul portocaliu sporeşte funcţiile imunitare. O ceşscă de suc de morcovi conţine 24 mg de beta caroten.

10. Portocala – conţine atât de multi oxidanţi încât a fost numită ” cea mai completă colecţie de inhibatori ai cancerului” .

11. Grapefruit-ul – conţine un tip unic de fibre ( în coajă şi săculeţii cu suc care reduc colesterolul şi vindecă ateroscleroza. Conţine mult glutation – cel mai puternic dintre antioxidanţi.

12. Strugurii – conţin antioxidanţi – 20 la număr – acţionează pentru respingerea atacurilor radicalilor liberi care induc boala şi îmbătrânirea. Antioxidanţii se găsesc în coajă şi seminţe ( coaja strugurilor roşii sau negrii ). Aceştia împiedică formarea cheagurilor, inhibă oxidarea colesterolului „rău” şi relaxează vasele de sânge. Conţin quercetină – un component cu efect anti-îmbătrânire.

13. Stafidele – conţin concentraţii mai mari de compuşi antioxidanţi decât strugurii proaspeţi ( dar mai puţini compuşi ca ai vinului ).